En Sıcak Konular

Rusya Youtube'u yasaklıyor

24 Eylül 2012 11:49 tsi
Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme karşı Rusya'dan sürpriz bir adım geldi. Ülkenin Volgagrad şehrinde 'Youtube' ve popüler sosyal ağ 'VKonte.ru'ya erişim engellendi. St.Petersburg Savcılığı ise filmi yayınlayan internet ağı için uyarı yayınladı.

Rusya'nın Volgagrad şehrinde video paylaşım sitesi 'Youtube' ve popüler sosyal ağ 'VKonte.ru'ya' erişim engellendi. Volgagrad'da yaşayan bir Rus blogger, şehirde 'Vkontakte.ru' ve 'Youtube' sitelerine girmek istenildiği zaman, internet tarayıcısında, Rusya telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri servisi tarafından yazılmış bir mektupla karşılaşıldığını anlattı. @SlavaMez adlı blogger tarafından yayınlanan mektupta; Rusya telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri servisi, internet abonelerine 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmin aşırıcılık taşıdığı mahkeme tarafından onaylanana kadar, bu filmi yayınlayan sitelere girilmemesini tavsiye ediyor. Aynı şehirde ikamet eden bazı kullanıcılar ise 'VKonte.ru' ve 'Youtube' sitelerinin yanı sıra Google sitesine de erişimin sınırlandırdığını ifade etti.

TEPKİ 'MÜSLÜMANCA' OLMALI

Konuyla ilgili olarak 17 eylül tarihinde Rusya Komünikasyon ve İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, Rusya'da mahkemenin İslam karşıtı filmi yasaklaması ve YouTube'a erişimin engellenebileceğini ifade etmişti. Daha önceki tarihlerde Rusya savcılığı, İslam karşıtı filmin aşırıcı olarak kabul edilmesi ve yasaklanması için mahkemeye başvurmuştu. Ayrıca son günlerde savcılar yerel internet sağlayıcılarından 'Müslümanların Masumiyeti' filmine erişimin sınırlandırılması için taleplerde bulunuyor. Vkontake.ru sitesi Basın Sekreteri VladislavTsipluhin ise Lenta.ru ya yaptığı açıklamada mahkemenin yasak kararı alması durumunda, internet sitesinden filmin kaldırılacağını belirtti.

Rusya'nın ikinci büyük şehri St.Petersburg Savcılığı, İslam dinine ve peygamberine ağır hakaret içeren 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmi yayınlayan Rus sosyal ağı Vkontakte.ru'yu uyardı. Filme karşı tepkiler hem Doğu'dan hem Batı'dan gelmeye devam ederken Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Fransız dergisinde Hz. Muhammed karikatürlerinin yayımlanmasını eleştirerek, 'ifade özgürlüğününün hakaret etme hakkı vermediğini' söyledi. Hindistanlı Müslüman âlim ve kanaat önderlerinden Mevlana Muhammed Salim Gasmi ise, İslam'a hakaret içeren filme karşı Müslümanların tepkisinin de Müslümanca olması gerektiğini ifade etti.



Bu haber 1,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,282 µs