En Sıcak Konular

Hüseyin Aygün: 'PKK'nın dış desteği var'

24 Eylül 2012 10:03 tsi
Hüseyin Aygün: 'PKK'nın dış desteği var' "Benim kaçırılmamdan sonra oluşan tepki, örgütte büyük itibar kaybına yol açtı. Savcıya yönelik bu cani eylemle de gücün sürdüğünü göstermek istiyorlar. "

Akşam gazetesinden Şenay Yıldız'ın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile yapmış olduğu röportajdan ilgili kısım:

- Son iki aydır hemen her gün saldıran PKK ne yapmaya çalışıyor?
Ben PKK'nın nihai hedefinin devlet olduğunu düşünüyorum. Ve uluslararası pek çok gücün örgütü desteklediğini de bilenlerdenim. Ama yine de müzakere yoluyla Türkiye'nin bütünlüğü korunarak Kürt sorunu çözülebilir diye düşünüyorum.   

...

- PKK neden Tunceli'nin Ovacık İlçesi Başsavcısı Murat Uzun'u hedef aldı sizce?
'Geliriz, Hükümet Konağı'nın önünde bile devletin başsavcısını vururuz' mesajı vermek istedi. Benim kaçırılma sürecimle başladı aslında bu korkutma süreci. Fakat benim kaçırılmamdan sonra oluşan tepki, örgütte büyük itibar kaybına yol açtı. Savcıya yönelik bu cani eylemle de gücün sürdüğünü göstermek istiyorlar. Ama halkın bu kadar sevdiği, Dersimli çocukları kendi çocukları gibi gören, savunmasız-silahsız bir adama böyle kalleşçe, arkadan susturucu silahla vurmak zavallılıktır.
- Savcı Uzun'u öldürenlerden birinin sizi Ovacık yakınlarında kaçıran ekipten olduğu bilgisi var...
Bu, AKP istihbarat birimlerinin basına sızdırdığı bir şey olsa gerek. AKP'nin hiçbir şeyine güvenmediğim için yorum yapamıyorum.
- Melih Gökçek sizi kaçıranların akrabanız olduğunu söylüyor. Akrabalarınız mıydı?
Benim dağdaki hiç kimseyle bir akrabalığım yok. Muhatap olduğum grupta sadece 17 yaşında bir çocuğun Tuncelili olduğunu söylediler. Ayrılmadan evvel onu 1-2 saatliğine gördüm. Fakat diğer altı kişinin Suriyeli, Erganili, Malatyalı, Kuzey Iraklı olduğunu söylediler. Örgüt tarafından bana verilen bilgiler de teyit edilmeye muhtaç tabii. Fakat anadilim Zazaca konuştuğumda cevap veremedikleri için Dersimli olmadıklarını anladım.

- PKK tarafından sizi kaçıranlar için 'İyi çocuklar' demeniz çok tepki de çekti. Sonradan pişman oldunuz mu bu ifadenizden?
Hayır, pişman değilim, ben bir empati yaptım. 30 yıldır savaş var. O dağlarda savaşan, eline silah verilen, savaştırılan veya kandırılan -ne derseniz- çocuklar Türkiye'nin çocukları ve onları kazanmamız lazım. Benim dağdaki üç-beş kişi için 'İyi çocuklar, bu ülkenin evlatları' dememde bir yanlışlık yok. Ama PKK'nın hangi çılgın eylemlere imza atacağını kimse bilmiyor ki! Bu örgüt ateşkes olduğunda Bingöl yolunda silahsız, izne giden 33 askeri kurşuna dizdi. İşte yine silahları olmayan bir konvoya saldırdı, 10 tane askeri öldürdü! Dolayısıyla örgüte hiçbir şekilde güvenmiyorum ama dağlarda örgütün içinde olan ve eve dönme, barış umuduyla yaşayan pek çok genç var. Bunları, dağda kaldığım sürede bana ifade edenler hakkındaki iyi niyetli temenniler niye örgütün canavarca eylemleri ile kıyaslansın? Onlar bu ülkenin çocukları ve kazanılması gerekiyor. Ama terörün bir savcıyı kahpece arkadan vurmasının da lanetlenmesi lazım.



Bu haber 992 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,294 µs