En Sıcak Konular

Yol kesmeler ihbar edilemiyor

24 Eylül 2012 08:32 tsi
Emniyet, terör eylemlerinin sıkça gerçekleştirdiği G.Doğu’daki 13 şehirde GSM operatörlerinin çekim alanında sıkıntı yaşandığını tespit etti.

Bu nedenle vatandaşların olayları ihbar edemediği belirtilerek, Ulaştırma Bakanlığı’nın devreye girmesi istendi.
 
GSM şirketletinin Doğu-Güneydoğu’da altyapısının yetersiz olduğu, bu nedenle terörlemücadelenin sekteye uğradığı öne sürüldü.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu terör açısından kritik olan 13 şehirde iletişim sıkıntısı yaşandığı tespit edildi. Üç büyük GSM operatörünün terör bölgesindeki illere fayda/maliyet dengesini gözeterek “kapsama” yatırımı yapmadığı iddia edildi.
 
BAKANLIĞA ‘ACİL’ YAZISI

Emniyet Genel Müdürlüğü, terörlemücadele konusunda riskli olanHakkâri, Van, Şırnak, Bitlis, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Tunceli, Batman ve Elazığ’daki Haber Merkezleri ile görüşerek GSM çekim alanında sıkıntı yaşanılan noktaları tek tek belirlerken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na “kapsama alanları” konusunda “acil” kodlu bir yazı gönderdi.
 
Yazıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terörle mücadelede etkin görev yapan personel ile bizzat operasyonel faaliyet yürüten birimlerin GSM operotörlerinin altyapısının yetersiz ya da altyapı olmayan bölgeler yüzünden büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekildi.
 
Yazıda, ülke genelinde yürütülen bu hassas görevde zamanında ve sağlıklı iletişim olmasının önem arz ettiğine işaret edilerek şöyle denildi: “Görevlerin etkin yürütülebilmesi açısından GSM kapsama altyapısının iyileştirilmesi, yol güzergahlarının, kritik bölgelerdeki yerleşim yerlerinin kapsama alanı içerisinde kalmasının sağlanması yönünde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile koordineli olarak acilen çalışma yapılması gerekmektedir.”
 
SAĞLIKLI İLETİŞİM KURULAMIYOR

GSM operatörlerini altyapısının yetersizliğinden kaynaklanan sorunlar şöyle sıralandı: “Son günlerde daha sık görülen bölücü örgütün yol kesmelerinde, vatandaşımızın güvenlik güçlerine bilgi veremediği, hayati sıkıntılar yaşandığı görülmektedir.
 
Operasyonel birimlerimizin zamanında bilgi alamamaları, sağlıklı iletişim kurulamaması, olaya müdahale için giden birimlerimiz ile iletişim sıkıntısı yaşanması, örgütün eylemlerine karşı zamanında müdahale ve etkinmücadele etmede olumsuzluklara neden olmaktadır.”
 
İşte sıkıntı yaşanan noktalar

 
Adıyaman: Merkez-Çelikhan arası otoyol
 
Batman: Sason ilçesi
 
Bingöl: Yayladere ilçesi
 
Bitlis: Merkez-Adilceviz arası otoyol, Merkez-Hizan arası otoyol, Merkez-Mutki arası otoyol, Merkez-Tatvan arası otoyol
 
Diyarbakır: Merkez-Çermik arası otoyol, Merkez-Dicle arası otoyol, Merkez-Eğil arası otoyol, Merkez-Hani arası otoyol, Merkez- Kulp arası otoyol, Merkez- Lice arası otoyol, Yenişehir ilçesi
 
Elazığ: Keban, Baskil, Kovancılar ilçesi
 
Hakkâri: Merkez-Çukurca arası otoyol, Merkez-Şemdinli arası otoyol, Merkez-Yüksekova arası otoyol
 
Mardin: Yeşilli-Ömerli arası otoyol, Nusaybin Beysu mevkisi, Diyarbakır yolu bazı kısımları
 
Şırnak: Merkez-Beytüşşebap arası otoyol, Güçlükonak- Cizre arası otoyol Merkez-Güçlükonak arası otoyol, Merkez-Uludere arası otoyol, Uludere ilçesi, Merkez-Silopi arası otoyol, Silopi ilçesi, Habur ilçesi, Şırnak-Nusaybin arası otoyol
 
Tunceli: Pülümür-Ovacık karayolu ile Pülümür-Nazimiye arası otoyol
 
Van: İl ve ilçeler (Deprem sonrasında merkez ve ilçelerin tümünde genel olarak çekim problemi var)
 
Ticari sır denildi Emniyet, GSM operatörlerinden; Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkâri, Mardin, Muş, Şırnak, Tunceli ve Van’a ait şebeke kapsama alanları konusunda bilgi istedi. Üç GSM operatörü de kapsama bilgilerinin “ticari sır” olduğunu belirterek emniyetle paylaşmadı. GSM şirketlerinin söz konusu bölgenin birçok noktasında coğrafi ve nüfus şartlarını da göz önünde bulundurarak fayda/maliyet dengesi açısından kapsama yatırımı yapmadığı iddiaedildi.
 
bugün


Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs