En Sıcak Konular

PKK'ya büyük darbe geliyor

24 Eylül 2012 08:14 tsi
PKK'ya büyük darbe geliyor Almanya, 15 yıllık bir diplomasi mücadelesinin sonunda nihayet kara parada işbirliğine gidiyor.

Yapılacak anlaşma, PKK’nın Almanya’da bir yılda elde ettiği 200 milyon Euro’luk gelire ağır darbe vuracak.

Bölücü terör örgütü PKK’nın, en fazla kaynak sağladığı ülke olarak bilinen Almanya, kara para ile mücadele konusunda Türkiye ile işbirliği yapmayı kabul etti. Kara para kurulu olarak bilinen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile Almanya’nın mali suçlar birimi Türkiye ile imzalanacak anlaşmanın metnini hazırlamak üzere ortak çalışma başlattı. Halen devam eden çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanması ve anlaşmanın da yıl sonunda imzalanması planlanıyor.  İki ülke arasında kara para ile mücadele konusunda yapılacak anlaşma, terör örgütleri ve kaynağı suç olan gelirlerle mücadele konusunda bilgi paylaşımını içeriyor. Türkiye, anlaşma çerçevesinde, bölücü terör örgütünün finans kaynaklarına ilişkin bilgi talebinde bulunabilecek, yine örgütün kasası olarak bilinen kişilerin hesapları ile ilgili yaptırım talebinde bulunabilecek. Söz konusu anlaşma, PKK’nın Almanya’da bir yılda elde ettiği 200 milyon Euro’luk gelire ağır darbe vuracak. İstihbarat raporlarına göre, PKK’nın Almanya’da bir çok şirketi ve yardım derneği bulunuyor.

Erdoğan’ın girişimleri etkili oldu

Almanya’nın imzalamayı kabul ettiği kara para konusunda işbirliği anlaşması, yaklaşık 15 yıllık diplomasi mücadelesinin sonucunda ortaya çıktı. Almanya, Türkiye’nin tüm ısrarlarına rağmen bugüne kadar anlaşma imzalaya yanaşmadı. Anlaşmanın imzalanmasında Başbakan Erdoğan’ın, girişimleri etkili oldu. Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye ziyaretinde ve Almanya’ya yaptığı ziyaretlerde konuyu sürekli gündeme getirmiş ve işbirliği yapılmasını istemişti. Erdoğan, son olarak bazı Almanya vakıflarının BDP’li belediyelere maddi destek sağladığını gündeme getirmişti.

star

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,226 µs