En Sıcak Konular

Eroğlu, Rum liderle maç izlemeyi kabul etti

23 Eylül 2012 14:33 tsi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'tan davet gelirse İstanbul'da oynanacak Fenerbahçe- AEL Limasol maçını birlikte izleyebileceklerini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ı Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde AEL Limasol ile yapacağı maçı izlemek üzere Derviş Eroğlu birlikte gelmesi şartıyla İstanbul'a davet etmişti. Eroğlu, New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmek için Atatürk Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi'nde Bakan Bağış'ın davetini değerlendirdi.

Rum tarafının öyle bir niyeti olursa kendisinin maça gideceğini ifade eden Eroğlu, özellikle Fenerbahçe'yi seyretmek ve Türk halkının spora verdiği önemi göstermek bakımından böyle bir daveti memnuniyetle kabul edeceğini kaydetti. Eroğlu, "İstanbul'da önce futbol ziyafeti ardından da boğazda da bir balık ziyafeti verilmesi Rum yönetimini memnun eder mi etmez mi bilinmez ama dış dünyaya verilecek mesaj bakımından önemlidir. Her şey siyaset değil, bazen dostluk ilişkileri önemlidir. Spor dostlukları pekiştirmek amacıyla dünyada yaygınlaştırılmıştır. Güney'de zaman zaman Türk takımları eşleştiği zaman bazen polisiye olaylarının olduğunu biliyoruz. Spor bu değildir. Spor karşılıklı müsabakaların yapılması kadar, centilmenliğin dostluğun gösterilmesi bakımından önemlidir. Fenerbahçe seyircisi dostluğun ne olduğunu eminim sahasında yapılan maçta gösterecektir. Ümit ederim Fenerbahçe güneye geldiği zaman bunlar aynı düşüncelerle hareket ederler. Umarım provokasyon olmaz. Bu reaksiyonların olmaması için yöneticilere büyük görev düşmektedir." dedi.

Rumlarda tarihten gelen bir düşmanlık olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Onlardan bir türlü kendilerini kurtaramıyorlar. Eğer o düşüncelerden kendilerini kurtarabilseler hem Türkiye Yunanistan ilişkileri çok daha iyi bir yere gelir hem de Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs halkının ilişkileri çok daha dostane bir şekilde cereyan eder diye düşünüyorum." diye konuştu.

"Rum tarafında yapılacak maç için yönetimden davet aldınız mı? Şayet davet edilirseniz maçı izlemek için Rum tarafına gidecek misiniz?" sorusuna ise Eroğlu, "Öyle bir davet almadım. Gitme düşüncemde yok. Öyle bir davet yapacaklarını da beklemiyorum. Çünkü davetin şekli önemli. KKTC Cumhurbaşkanı olarak başkadır. Bir futbol meraklısı olarak davet edilmek başkadır."karşılığını verdi.

cihan

Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,775 µs