En Sıcak Konular

Esed umudunu PKK'ya bağladı

23 Eylül 2012 12:18 tsi
Esed umudunu PKK'ya bağladı Kitlesel firarlarla her geçen gün güç kaybeden Esed rejimi ordusunun imdadına terör örgütü PKK yetişti.

Terör örgütü PKK'nın Suriye 'deki silahlı kolu olan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD), ülkenin Kürt nüfusu yoğun bölgelerinde rejimin askere alma bürosu gibi çalıştığı ortaya çıktı. PYD, kitlesel kopuşlarla sayısı iyice azalan Esed ordusuna destek için askerlik yaşı gelmesine rağmen orduya katılmayanların peşine düşüyor. Bölgedeki Kürt kaynakları, PYD'nin, askere gitmediğini tespit ettiği 500'den fazla Kürt gencini zorla evlerinden alarak rejime teslim ettiğini belirtiyor.
 
Rejimin sivil katliamlarının aracısı olmak istemeyen birçok Kürt genci, askere gitmemek için çareyi Irak ve Türkiye'ye sığınmakta buluyor. Yöre halkı, rejimin, asker bulmakta zorlanması nedeniyle 1,5 yıllık askerlik süresi bitenleri de terhis etmeyip savaş bitinceye kadar askerlik yaptırdığını ifade ediyor.
 
Öte yandan PYD'nin Esed rejimine muhalif Kürt partilerinin liderlerine infazları da sürüyor. PYD-PKK'nın en son hedefi ise Kürt Ulusal Konseyi kurucusu ve Kürt Özgürlük Partisi üyesi Mahmut Veli oldu. Barzani yanlısı olduğu bilinen ve PYD-PKK karşıtı görüşleriyle tanınan Veli, iki gün önce Haseke'deki ofisinden çıkarken yüzleri maskeli motosikletli iki kişi tarafından vurularak öldürüldü. Bölgesel kaynaklar, rejim destekli PYD-PKK militanlarının baskı ve saldırılarından bunalan Kamışlı, Afrin, Haseke ve Amude gibi Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin ileri gelenlerinin PYD-PKK ile savaşabilmek için Özgür Suriye Ordusu'ndan silah istediklerini de aktarıyor.
 
Muhalifler ile Esed rejimi arasındaki çatışmalar son günlerde Türkiye sınırına yakın yerlerde yoğunlaştı. Son olarak Yayladağı'nın karşısında bulunan Cisr Şuğur'a bağlı Cenuda ve Bedeme kasabasında şiddetli çatışma yaşanıyor. Önceki gün muhalifler ile askerî birlikler arasında meydana gelen çatışmalarda 25'in üzerinde rejim askeri öldürülürken 40'ın üzerinde asker de rejimden kaçarak muhaliflere sığındı. Hakim bir tepede bulunan askerî kışladan firar eden askerlerden Mülazım (Astsubay) Ebu Hasan, kışladaki 700 askerden 300'ünün İran ve Hizbullah askeri olduğunu belirtti. Hasan'ın anlatımına göre tankların idaresi ve keskin nişancı silahları da bu yabancı askerlerin elinde.
 
bugün


Bu haber 1,026 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,790 µs