En Sıcak Konular

Kamplarla ilgili rapor tamamlanıyor

23 Eylül 2012 12:02 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Hatay'daki Apaydın Kampı'nda yaptığı incelemelere ilişkin rapor Ekim ayının ilk yarısında tamamlanacak.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, mülteciler ile ilgili alt komisyon üyeleriyle birlikte gerçekleştirdikleri Hatay'daki Apaydın Kampı ve diğer kamplarla ilgili incelemelerin yer alacağı raporun yazımının sürdüğünü söyledi.

Raporda yer alacak konular hakkında bilgi veren Üstün, ''Apaydın ile ilgili bölüm yer alacak. Diğer kamplara gittik, Altınözü ve Yayladağı kamplarına gittik. Oralarda gördüklerimizi rapora yazacağız. Hatay'daki kamplarda daha önce yaptığımız incelemeler sonrasında yapılan iyileştirmeleri de yazacağız'' dedi.

Üstün, kamuoyunda çıkan iddiaların hepsine cevap vermeye çalışacaklarını ifade ederek, kampın fiziki durumuna da değineceklerini kaydetti.

''Raporumuz kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak şekilde olacak'' diyen Üstün, rapor taslağının önce komisyon üyelerine sunulacağını bildirdi. Üstün, üyelerin raporda değişiklik yapılmasını istedikleri yerleri belirteceklerini ifade ederek, raporu, Ekim ayının ilk yarısında komisyona sunabileceklerini sözlerine ekledi.
 
Balyoz davası

Ayhan Sefer Üstün, ''Balyoz Planı'' davası kararına ilişkin, ''Bu zamana kadar darbe teşebbüslerinin ve darbecilerin yargılanamadığı konusunda bir kanaat vardı ancak bu dava bu kanaati ve kabulü ortadan kaldırdı'' dedi.

aa


Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,257 µs