En Sıcak Konular

Süleyman Demirel hastaneye kaldırıldı

22 Eylül 2012 22:21 tsi
Süleyman Demirel hastaneye kaldırıldı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hastaneye gripal enfeksiyon nedeniyle daha önce gördüğü tedavi kapsamında gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılması için geldiğini söyledi.

Demirel, akşam saatlerinde geldiği Güven Hastanesi'nde sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

Basında ve sosyal medyada sağlık durumuyla ilgili haberlerin yer aldığını belirten Demirel, bu durumun tedirginlik yarattığını dile getirdi. Demirel, ''Şu saatte dahi yüzlerce telefon geldi. Buraya kadar geldiniz. Sizden saklanan bir şey yok. Sağlığım iyidir. Allah'a şükür bizi sevenler, bizimle ilgili olanların telaş etmesine gerek yok'' dedi.

Güven Hastanesi'ni evi gibi gördüğünü ifade eden Demirel, ''Değerli hekimler var. Bu hekimler beni takip ederler. Kontrolden geçmek üzere buraya geldik'' ifadelerini kullandı.

Kalp ritminin bozuk, tansiyonunun yüksek olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Demirel, tansiyonun ve şekerinin kontrol altında bulunduğunu, ancak bu kontrollerin yetmeyeceğini belirtti. Demirel, bunlara sebep olan hususları gözden geçirecek bir takım tıbbı araştırmalar gerektiğini söyledi.

''Geceyi hastanede mi geçireceksiniz'' sorusunu Demirel ''Önümüzdeki saatlerde bu tetkikler biterse eve gideceğim. Eğer bitmezse burada kalacağım'' diye yanıtladı.

Demirel, bir başka soru üzerine bugün Antalya'dan döndüğünü belirtti. Hastaneye gelmesinin seyahat öncesi verilmiş bir karar olduğunu kaydeden Demirel, ''Seyahatten döner dönmez kontrolleri tekrar yapalım dedi arkadaşlar, biz de dedik ki eve gitmeden uğrayalım. Kontroller her 3-4 ayda bir yapılıyor'' dedi.

-''Herhangi bir sorun yok''-

Demirel'in doktoru Aylin Cesur, Demirel'in 11 Eylül'den beri Antalya ve Isparta'da hem yaz tatili yaptığını hem de bir takım açılışlar yaptığını söyledi.

Süleyman Demirel'in sağlığının yerinde olduğunu bildiren Cesur, Demirel'in Antalya'ya gitmeden önce gripal bir enfeksiyon geçirdiğini, bu kapsamda ağustosun sonunda tetkiklerin yapıldığını, tatil dönüşü tahlil ve tetkiklerin tekrarlanmasının istendiğini anlattı.

Bunun için hastaneye geldiklerini bildiren Cesur, ''Cumhurbaşkanı son derece sağlıklı kontrolleri ve tetkikleri yapıldıktan sonra evimize gideceğiz, herhangi bir sorun yoktur'' diye konuştu.

-''Kontrolleri tıbbı olarak gerekli görülen zamanlarda yapıyoruz''-

Güven Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, Demirel'in kontrollerini tıbbı olarak gerekli görülen zamanlarda yaptıklarını söyledi.

Küçükbaş, seyahat öncesinde Demirel'in geçirdiği gripal enfeksiyon geçirdiğini ifade ederek, ''Şimdi kendilerini daha iyi gördüğümüz için çok memnunuz önceden planlanmış olan bu yöndeki tetkiklerimizi kontrol etmek hem de yılda 2 kez yaptığımız genel vücut kontrolü, check-up bu fırsatla tekrarlamak istedik'' diye konuştu.

-Eymür'ün iddiaları-

Süleyman Demirel, Mehmet Eymür'ün basında yer alan iddialarının hatırlatılması üzerine ''Muhatabım değildir, Mehmet Eymür. Devletin bir memurudur. Ben bu konuda Cumhurbaşkanı olarak karşı karşıya gelmem. Ben kendisine bir cevap da bulunmam. Söylediği şeyi de önemsemem'' diye konuştu.



Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,778 µs