En Sıcak Konular

Tekin: O mahkemeleri tanımıyoruz

22 Eylül 2012 17:41 tsi
Tekin: O mahkemeleri tanımıyoruz CHP'li Gürsel Tekin, ÖYM'leri tanımadıklarını ve Balyoz kararını kabul etmediklerini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Balyoz darbe kararlarını kabul etmediklerini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bursa'da düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gürsel Tekin, Türkiye'nin dört bir yanında CHP Genel Başkanı dahil olmak üzere seferberlik halinde her yere gitmelerine rağmen haberlerin çıkmadığından yakınarak, 'Zaman zaman Sayın Başbakan; 'Sivas'ın ötesine geçilmedi' dedi. Sivas'ın ötesine geçememek eğer mümkün değilse bunun sorumlusu o ülkenin başbakanıdır. Geçemeyenler değil.' ifadesini kullandı.
Darbe dönemlerini de gören bir kişi olarak ilk kez Türkiye'de çok sıkıntılı bir döneme girildiğini anlatan Tekin, 'İç barış ve dış barışla ilgili nereye gittiğimizi ve nereye varacağımız bilmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidar partisi yarınla ilgili 6 ay sonrası ile ilgili nasıl bir durumla karşılaşacağımızı bilmemektedirler. Son on yılda en büyük yolsuzluklar yaşanmakta ama kimse görmemekte. Bunlardan dolayı toplumun tüm sorunları unutuldu.' şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve TRT'de kendi haberlerinin çıkmadığından yakınan Gürsel Tekin, 'Sizin adaletiniz bu mu, benim verdiğim vergi ile, 74 milyon vatandaşın vergisini alacaksınız ve Anadolu Ajansı ile TRT'yi kendinize tahsis edeceksiniz. Umuyorum ki Anadolu Ajansı ve TRT'nin başında bulunanlar bundan sonra nasıl davranması gerekiyorsa ona göre davranırlar.' ifadesini kullandı.
Başbakan'ın kendini eleştirenlere 'Şerefsiz' diye hakaret ettiğini savunan Tekin, 'Sayın Başbakan kullandığı dili Kasımpaşa'da kullanırsa dayak yer. Siz siyasi parti liderleri kendi düşüncesini ifade etiği için 'şu şerefsizler' diyemezsiniz.' şeklinde sert çıktı. Başbakan'ın çaresiz kaldığı için küfre başvurduğunu ifade eden Tekin, ancak Türkiye'nin çaresiz olmadığının altını çizdi.
'ÖYM'LERİN VEDİĞİ KARARLAR ADİL OLAMAZ'
Balyoz kararlarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şöyle dedi: 'Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Özel Yetkili Mahkemelerde bir siyasi parti kurumunun kendi sisteminde oluşturduğu bir yargı sisteminde tarafsız bir şey beklemek mümkün değil. Devlet darbe döneminde kendine göre yarı sistemi kurmuştu. Bu iktidar da kendine göre bir yargı kurdu ve sadece 700 tane çocuk, öğrenci bu ülkede sadece parasız eğitim istiyorum diye yargılanıyor. Onlarca gazeteci cezaevinde yargılanıyor. Milletvekilleri seçilmiyor, mazbataları veriliyor ama öbür tarafta Özel Yetkili Mahkemenin başındaki, Sayın Erdoğan'ın talimatı ile bu arkadaşlarımızın hiçbiri serbest bırakılamıyor.'
'ÖYM'LERİ KABUL ETMİYORUZ'
CHP olarak Özel Yetkili Mahkemeleri kabul etmediklerini söyleyen Tekin, 'Bunu biz CHP olarak Özel Yetkili Mahkemeleri bir hukuk kurumu olarak kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde Meclis açıldığında yapılması ne varsa her türlü haklarını arayacağız arkadaşlarımızın. Umuyorum ki en kısa süre bu garabetli hukuk kurumunu kaldırırız. Yoksa bunun önüne geçemeyiz.' şeklinde konuştu.
Bülent Arınç'a da yüklenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, sözlerine şöyle devam etti: 'Sayın Arınç da 'gözünüz aydın' demiş. Evet gözü aydın olsun. Ben Arınç'ın hukukçu olduğunu biliyordum, belki rahatsız olur demiştim ama yanıldım. Bir tarafta darbecilerin getirdiği kanunların üstüne oturuyorsunuz, bir tarafta da darbecilerle hesaplaşıyoruz diye numara çekiyorsunuz.'
İl Özel İdarelerinin kapatılması ile ilgili soruya da değinen Tekin, İl Özel İdarelerinin yanında belediyelerin de Başbakan'a bağlandığını söyledi. Tekin, İl Özel İdareleri yanında Türkiye'nin belediyelerinin Recep Tayip Erdoğan ile Erdoğan Bayraktar'a teslim edildiği eleştirisinde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Oslo görüşmeleri ile ilgili değerlendirmesinde de 'Oslo görüşmeleri ilk söylendiğinde herkese hakaret etti. Daha sonra bu ortaya çıkınca kabul etti. Şimdi biz soruyoruz. İç barışımız ve terörün bitmesi için bu gerekli ise iç barış sağlanacaksa, huzur gelecekse ne yapacaksanız yapın. Ama daha sonra görüyoruz ki maalesef iktidar bu güvenliğini yapmak için kullanmış. Bu ne biçim iştir. Türkiye'nin iç güvenliği buna mı bağlı? Aslında savcının açtığı dosyayı iktidarın kamuoyuna paylaşmasını talep ediyoruz.' dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Menderes'in kabrini ziyareti konusunda da Gürsel Tekin, 'Sanki Menderes'in idamında CHP'nin parmağı varmış gibi yansıtılıyor. Tam tersine Sayın İnönü çaba göstermiş, ama başaramamış. Genel Başkanımız da bir yanlışı düzeltmek için gitti. O karanlık tarihi aydınlatmak için gitti.' şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Kaynak: Cihan

Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,879 µs