En Sıcak Konular

Muhalifler: Savaş uçağı düşürdük

22 Eylül 2012 13:22 tsi
Özgür Suriye Ordusu ile rejime bağlı güçler arasında çatışmaların devam ettiği Suriye'de, muhalifler bir savaş uçağını daha düşürdüklerini iddia etti. Muhalifler, İdlib'in Eterib bölgesi çevresinde bir savaş uçağı düşürdüklerini duyurdu.

Özgür Suriye Ordusu ile rejime bağlı güçler arasında çatışmaların devam ettiği Suriye'de, muhalifler bir savaş uçağını daha düşürdüklerini iddia etti. Muhalifler, İdlib'in Eterib bölgesi çevresinde bir savaş uçağı düşürdüklerini duyurdu.

Suriye'deki kriz 18'inci ayını geride bırakırken, yönetime bağlı ordu ülkenin birçok bölgesine yönelik bombardıman ve operasyonlarını sürdürüyor. Savaş uçakları, tank ve havan topları ile gerçekleştirilen bombardımanların yanı sıra Özgür Suriye Ordusu ile Esed'e bağlı askerler arasında çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor.

Muhalifler, bugün İdlib'in Eterib bölgesine yönelik bir askeri noktaya operasyon gerçekleştirdikleri sırada bölgeye gelen bir savaş uçağını düşürdüklerini duyurdu. Uçağın Rus yapımı MİG savaş uçağı olduğu kaydedildi.

Öte yandan ülkenin birçok şehrinden çatışma haberleri geliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Halep'in El Şaar, Sakhur, Hanano, Merce semtlerinin sabah saatlerinde bombalandığını ifade ederek muhalifler ile Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

Dera'nın El Hara bölgesinde ise operasyonlarını sürdüren ordu birliklerinin çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Cuma günü ülke genelindeki şiddet olaylarında 88 sivil vatandaş 32'si asker ve 22 muhalif asker olmak üzere 142 kişi ölmüştü.

(CİHAN)



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,115 µs