En Sıcak Konular

TV kanalına silahlı saldırı

22 Eylül 2012 09:02 tsi
Beyaz TV binası önüne bir cipin geldiği, aracın ön koltuğunda oturan şahsın silahını çekerek peşpeşe ateş ettiği, arka koltukta oturanların ise "Yaşasın Cumhuriyet" diye bağırdıkları iddia edildi.

Beyaz TV'de canlı yayınlanan 'Dinamit' adlı programda Latif Şimşek, yazar Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Zileli 'Balyoz Davası'nı masaya yatırdı. Kararların hararetli şekilde tartışıldığı sıralarda, Fulya'daki Beyaz TV binası önüne bir cipin geldiği, aracın ön koltuğunda oturan şahsın silahını çekerek peşpeşe ateş ettiği, arka koltukta oturanların ise "Yaşasın Cumhuriyet" diye bağırdıkları iddia edildi. Cip olay yerinden kaçtı.
İhbar üzerine gelen polis ekipleri, ne boş kovan bulabildi ne de binada mermi izine rastladı. Konuyla ilgili konuşan Rasim Ozan Kütahyalı, "Bizler yayındaydık. Yayın sırasında Balyoz Davası ile ilgili sert çıkışım oldu. Bu generallerin Türk milletine karşı davrandığını, Türk milletinin çoğunluğunun onları mahkum ettiğini, değerlerine saldırdığını söyledim. 10 dakika sonra da silah sesleri duyuldu. Ardından ekibimiz ne olup bittiğini öğrenmek için soluğu dış kapının önünde aldı" dedi.
Stüdyonun basılacağını düşünerek önlem aldıklarını belirten Kütahyalı, "Güvenlikçi arkadaşlar, bir ciple Beyaz TV binasına gelen kişilerin bir şarjör mermiyi ateşlediğine şahit olmuş. Silahlarla, yasadışı yöntemlerle bizi sindirmeye çalışıyorlar. Bunları söylerken de sesler geldi. Gelen tehdit telefonlarının haddi hesabı yok. Cumhuriyeti bu şekilde kurtaracaklarını sanıyorlar. Oysa Cumhuriyet hepimizin. Bizim mücadele ettiğimiz kafa bu kafadır" diye konuştu.
Latif Şimşek ise "Güvenlikçi arkadaşlar görmüş. Havaya ateş açarak kaçmışlar, aracın arkasından da 'Yaşasın Cumhuriyet' diye bağırdılar" şeklinde konuştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Beyaz TV'nin girişinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Cihan



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,685 µs