En Sıcak Konular

Emiyette hakim ve savcı alarmı!

21 Eylül 2012 18:12 tsi
Emiyette hakim ve savcı alarmı! Adalet Bakanlığı, hakim ve savcıların güvenliklerine ilişkin tedbirlerin artırılması için güvenlik birimlerini uyardı.

Bakanlık açıklamasında, "Hakim ve savcıların şahsi kullanımları için silah edinmelerinde sorun yoktur" denildi.

Tunceli'de Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un öldürülmesi sonrasında güvenlik konusunda tartışmalar gündeme gelmişti. Adalet Bakanlığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Hâkim ve Cumhuriyet savcılarının, yasal olarak silah taşıma hak ve yetkisi bulunmaktadır. Bu hak ve yetki, zor alım (müsadere) silahlarından edinmek yahut diğer yasal kaynaklardan temin etmek biçiminde kullanılabilmektedir.

Hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın zor alım (müsadere) silahı talepleri, Bakanlığımız aracılığıyla Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) iletilmektedir. Talepler MKEK tarafından değerlendirilmekte ve sözü edilen kurumun stokları dâhilinde karşılanabilmektedir. MKEK stoklarının yetersizliği nedeniyle bu taleplerin uzunca bir süredir karşılanamadığı görülmektedir. Buna karşın, hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın diğer kaynaklardan şahsi kullanımları için silah edinmelerinde sorun bulunmamaktadır.

Güvenlik ihtiyaçları ve talepler dikkate alınarak, ülke genelindeki hâkim ve savcı lojmanlarına kamera sistemi kurulması çalışmaları ise bir süredir devam etmektedir. Güvenlik hassasiyetleri ve talepler önceliğinde sürdürülen bu çalışmalar kapsamında bazı lojman binalarında sistem kurulumu tamamlanmış, diğerlerinde ise kurulum çalışmaları devam etmektedir. Talebe bağlı olmaksızın yurt genelindeki bütün Adliye lojmanlarında sözü edilen sistemin kurulumu, kısa süre içinde tamamlanacaktır.

En büyük silahları vicdanları olan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın, görevlerini, herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmeksizin sürdürebilmeleri amacıyla mevcut önlemlerin artırılarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda da güvenlik makamları nezdinde girişimlerde bulunulmuştur. Sözü edilen önlemlerin hayata geçirilmesi, titizlikle takip edilmektedir."

aa

Bu haber 995 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,092 µs