En Sıcak Konular

Gereği düşünüldü!

21 Eylül 2012 17:40 tsi
Gereği düşünüldü! İşte mahkemenin verdiği kararlar...

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 sanık hakkında, ''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin 20 Ocak 2010'da bir gazetede yayımlanan haber üzerine başlayan 2 yıl 8 aylık hukuki süreç tamamlandı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından oluşturulan karar, üye hakim Ali Efendi Peksak tarafından okundu.

Doğan, Fırtına ve Örnek'e 20 yıl hapis

Mahkeme, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'yı ''Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanıkların ellerinde olmayan sebeplerden dolayı sonucun meydana gelmediğini belirten, kastın ve kusurun yoğunluğunu, güttükleri amacı göz önüne alan mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını eski TCK'nın ''cürme teşebbüs'' başlığını taşıyan 61. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 20'şer yıl hapis cezasına çevirdi.
 
18'er yıl hapis cezası verildi

Hava Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili Korgeneral Engin Alan, Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Korgeneral Nejat Bek, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, emekli Korgeneral Yurdaer Olcan ve emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve emekli Albay Cemal Temizöz'e ise 18'er yıl hapis cezası verildi.
 
Çiçek'e 16 yıl

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, emekli Albay Dursun Çiçek'i 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.
 
Ersöz'ün dosyası ayrıldı
 

Haklarında yakalama kararı olan sanıklar Ali Göznek ve Ahmet Gökhan Rahtuvan ile tedavi olduğu için savunması alınamayan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dosyasının ayrılmasına karar verildi.
 
78 sanığa 18, 214 sanığa 16 yıl hapis cezası
 
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve emekli Albay Cemal Temizöz'ün de bulunduğu 78 sanığı 18 yıl, emekli Albay Dursun Çiçek, hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç, ''Ergenekon'' davasından da tutuklu yargılanan emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ ve emekli Tuğgeneral Rıfkı Durusoy'un da aralarında bulunduğu 214 sanığı ise 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.
 
Eski HAVELSAN Genel Müdürü'ne 13 yıl 4 ay hapis
 
Mahkeme, eski HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman'ın da aralarında bulunduğu 28 kişiyi, 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme heyeti, Albay Hakan Büyük'e ise 6 yıl hapis cezası verdi.
 
Müebbeten kamu hizmetlerinden yasaklanma

Sanık Hakan Büyük dışındaki tüm sanıkların verilen hürriyeti bağlayıcı cezanın süresini dikkate alınarak, eski TCK'nın 31. maddesi uyarınca müebbeten kamu hizmetlerinden yasaklanmalarına karar veren mahkeme heyeti, aynı sanıkların eski TCK'nın 33. maddesi gereğince hapis halleri sona erene kadar yasal kısıtlılık halinde bulundurulmasını, ayrıca bu süre içinde babalık ve kocalık sıfatının verdiği hakları kullanmaktan mahrumiyetlerini kararlaştırdı.
 
6 tutuklama, 69 yakalama emri
 
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma salonundaki 6 tutuksuz sanığın tutuklanmasına, 69 sanık hakkında da yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.
 
Mahkeme, 36 sanığın beraatına, tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.



Bu haber 1,520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,269 µs