En Sıcak Konular

11 ilimize doğalgaz müjdesi

21 Eylül 2012 16:22 tsi
Doğalgaz kullanmayan 11 il için ihaleye çıkıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Üyesi Fatih Dönmez, Türkiye'de 70 ilde 10 milyon insanın doğalgaz kullandığını, doğalgaz olmayan 11 il için de dağıtım lisansı ihalesine çıktıklarını söyledi.

EPDK Üyesi Fatih Dönmez, Bursagaz tarafından Nilüferköy Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Şebeke İzleme ve Kontrol Merkezi (SCADA)'nin açılışına katıldı. Törende konuşan Fatih Dönmez, 2004 yılından önce 5 şehirde kullanılan doğalgazın şu an 70 şehirde 10 milyon insan tarafından kullanıldığını kaydetti. Yıllık doğalgaz tüketiminin 45 milyar metreküpü aştığını belirten Dönmez, Avrupa'da Türkiye'nin en büyük 5 enerji piyasası içinde yer aldığını vurguladı.

"81 İLDE DOĞALGAZ KULLANILACAK"

Doğalgaz kullanımını 81 ile yaygınlaştırmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Dönmez, şu açıklamayı yaptı: "Geçtiğimiz günlerde aldığımız bir karar ile henüz doğalgaz kullanmaya başlamayan 11 ilimizi için de doğalgaz dağıtım lisansı ihalesine çıkmış bulunmaktayız. İnşallah çok kısa bir süre içinde Türkiye'deki 81 vilayetimizin tamamı doğalgazı kullanmaya başlayacaktır."

"ÖZEL SEKTÖR 2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPTI"

Dönmez, doğalgaz dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi konusunda ise şunları dile getirdi: "Bugün elimizdeki doğalgaz dağıtım şirketlerinin sadece 2 tanesi kamunun elinde bulunmaktadır; birisi Ankara, diğeri İstanbul. Oralarda da özelleştirme süreçleri devam etmektedir. Bunun dışındaki tüm şehirlerimizde doğalgaz dağıtımı özel sektör eliyle yapılmaktadır. Yaklaşık son 8-10 yılda doğalgaz dağıtımına Türkiye genelinde özel sektör eliyle 2 milyar dolarlık yatırım yapılmıştır. 2004'ten önce sadece 5 büyük şehrimizde doğalgaz dağıtımı bulunurken, bugün kamunun cebinden bir lira dahi çıkmadan, hemen hemen ülkedeki yerleşim birimlerimizin yüzde 90'ında doğalgaz kullanılır hale gelmiştir."



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs