En Sıcak Konular

CHP'den 4+4+4 öfkesi

21 Eylül 2012 14:44 tsi
Anayasa Mahkemesi'nin 4+4+4 kararı CHP yönetimini öfkelendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Çocuklarımızın geleceği AKP çoğunluğu ve bu çoğunluğa göre kurgulanmış Anayasa Mahkemesi tarafından karartılmış, seçmeli dersler ile Türkiye'nin bölünmesi projesine hukuksal meşruiyet kazandırılmıştır'' dedi.
 
İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin, kamuoyunda ''4+4+4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını içeren yasa ile ilgili kararını değerlendirdi. ''Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı bizi şaşırtmamıştır'' diyen İnce, değiştirilen yapısıyla mahkemenin, ''Anayasa Mahkemesi'' olmaktan çoktan çıktığını ileri sürdü.
 
Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasaya aykırılıkları, iktidarların keyfi ve hukuk dışı uygulamalarını inceleyen, denetleyen, iptal eden bir mahkeme olmaktan çıktığını, Meclis çoğunluğunun hukuksuzluklarını meşrulaştıran, koruyan, kollayan bir mahkemeye dönüştüğünü savunan ince, şunları kaydetti:
 
''Bu mahkemenin kararlarının Anayasa ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Biz bu yasayı bu mahkemeye taşırken, bizzat ben kendilerinden bir şey beklemediğimizi, 'sistemin biçimsel görünümünü tamamlamak için bu başvuruları yapmak zorundayız, yoksa oradan hukuki bir karar beklediğimizden değil' sözleriyle değerlendirmiştim. Kendilerinin bizi yanıltmayacaklarını o tarihte söylemiştim. Biz bu sorunun iktidarın kurguladığı ve iktidarın hukuksuzluklarını meşrulaştırma aracı haline gelen yargıyla çözülemeyeceğini, bunu sokağın çözeceğini ilan etmiştik.
 
Bu yasaya karşı mücadelemiz devam edecektir. Anayasa Mahkemesi'ne sunduğumuz itirazlarımızın arkasındayız. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın, 'Biz işin Anayasal boyutuyla ilgilendik. Anayasal sorun ya da anayasal adalet açısından herhangi bir sorun gözükmediğine, oybirliğiyle reddine karar verdik' sözleri, külahımıza hitap eden sözlerdir. İktidara göre KHK yetki kanunlarına görüş bildiren, hukukçu olmayan bir Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın anayasal sorun ve adalet sözlerini kullanması trajikomikliktir.
 
Çocuklarımızın geleceği, AKP çoğunluğu ve bu çoğunluğa göre kurgulanmış Anayasa Mahkemesi tarafından karartılmış, seçmeli dersler ile Türkiye'nin bölünmesi projesine hukuksal meşruiyet kazandırılmış ve Anayasa'nın temel ilkeleri yok sayılmıştır.''

AA 


Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,598 µs