En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Hükümet savcısını koruyamıyor

21 Eylül 2012 14:43 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, savcısını korumayan bir hükümetin varlığının dünyanın bütün demokrasilerinde tartışıldığını söyledi.

İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanında konuşan Kılıçdaroğlu, Oslo görüşmeleri konusunda parti içinde görüş ayrılığı olduğuna yönelik tartışmaları değerlendirdi. Oslo görüşmelerinin medyaya yansımasının ardından 'niye görüştünüz?' diye sormadığını, nelerin konuşulduğunu sorduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Oslo'daki görüşmelerin kamuoyunun bilgisi dışında olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, vatandaşa konuya ilişkin bilgi verilmediğini kaydetti. Ana muhalefet partisi olarak toplumu aydınlatma görevleri olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, Oslo'da görüşülen konuların sıradan konular olmadığına dikkat çekti.

    Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Niçin Oslo'yu gündeme getiriyorsunuz diyorlar. Eğer Oslo görüşmelerinden sonra Türkiye bir terör batağı haline dönüşmüşse bunu sormamız lazım. Sormazsak hata yapmış oluruz. Yapılan her açıklamaya bakın, bir pazılın bir bütünlüğü içinde birbirin tamamlayan açıklamalar. Baştan ne söylediysek yine aynı şeyi söylüyoruz. Eğer Türkiye bugün kan gölüne dönüştüyse birileri bunun hesabını vermelidir. Oslo görüşmelerinden sonra Türkiye bir terör batağına dönüşmüşse, bunun hesabını sormamız lazım."

    "OSLO TERÖR ÖRGÜTÜNÜ YÜREKLENDİRDİ"

    Tunceli Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un öldürülmesine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, olayın yürek burkan bir hadise olduğunu söyledi. Lojmana polis istedikleri halde verilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu nasıl devlet yönetimidir? Savcısını korumayan bir hükümetin varlığı dünyanın bütün demokrasilerinde tartışılır. Yargıcını korumayan bir devletin varlığı bütün ülkelerde tartışılır. Oslo süreci bugünkü çıkmazımızın temel sebeplerinden biridir. Terör örgütünü yüreklendirmiştir." diye konuştu.

    "GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK"

    CHP'de Oslo konusunda herhangi bir tartışmanın yaşanmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "CHP'de bir görüş, bir düşünce var. Bu ülkeyi biz bir barış denizine dönüştürmek istiyoruz. Elimizden gelen her türlü çabayı harcamak istiyoruz, her türlü özveride bulunmak istiyoruz. Onun için biz ısrarla söyledik; bir toplumsal uzlaşma zorunludur diye. Bizim AKP'ye gönderdiğimiz önerinin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Bir açıklama bekliyoruz. Birilerin internet sitesine açıklama koymasını değil, açıklama yapılmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,018 µs