En Sıcak Konular

Altın alacaklara çok önemli uyarı

21 Eylül 2012 14:24 tsi
Altın fiyatları zirve yaparken kuyumculuk sektörü dibe vurmaya başladı.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça, altın fiyatları yükseldikçe satışların azaldığını, bugüne kadar kapanan dükkan ve atölyelerin oranının yüzde 40’ları bulduğunu söyledi.

Altının son yıllardaki yükselişine bağlı olarak ülke genelinde kapanan dükkan ve atölyelerin oranının yüzde 40’ları bulduğunu belirten İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça, fiyatların her artışında işlerinin daha da geriye gittiğini söyledi. Uça, "Yükseliş ile birlikte altın takılara olan talep de azalıyor. Alabilen ise 22 ayar altın bileziğe benzeyen ve daha ucuz olan 20, 18 ve hatta 8 ayar bileziklere rağbet ediyor" dedi.

Yılmaz Uça, altın zirveye çıktıkça kardan değil artık sermaden yemeye başadıklarılarını anlattı. Uça, "Kiralar, elektrik, su paraları, işçi ücretlerinden oluşan maliyetler sürekli artıyor. Bunları karşılamakta güçlük çekiyoruz. Altın fiyatları düştüğünde talep artıyor, kar etmeye başlıyoruz. Vatandaş vitrindeki altını görünce, fiyatlar arttıkça bizim kar ettiğimizi düşünüyor. Biz tam tersini yaşıyoruz. Çünkü yükselen fiyatlar nedeniyle talep gelmiyor" diye konuştu.

'MARKETLERDEN ALTIN ALMAYIN'

Yılmaz Uça, gıda ürünü satan marketlerin de çeyrek altın sattıklarını belirtti. Uça, "Vatandaşı uyarıyorum. Çünkü marketlerden aldıkları çeyrek altınların kar marjları yüksek. 20- 25 TL daha fazla para ödüyorlar. Satarken de aynı şekilde kaybediyorlar. Kuyumcu çeyrek altından 1- 2 TL kar ediyor. Kredi kartı ile alışveriş yapanlar takside böldürenler komisyon da ödüyorlar. Rekabet denetimi yapılsa marketler altın satmaz. Yasal boşluklardan faydalanıyorlar" dedi. 

Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs