En Sıcak Konular

Danimarka'dan 7 PKK'lıya tutuklama

21 Eylül 2012 14:20 tsi
Kopenhag Şehir Mahkemesi, PKK'ya para aktarmak suçlamasıyla gözaltına alınan sekiz kişiden yedisinin tutuklanmasına karar verdi.

Kopenhag Şehir Mahkemesi PKK'ya para aktarmak suçlamasıyla gözaltına alınan sekiz kişiden yedisinin tutuklanmasına birinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Önceki gün Kopenhag ve çevresinde gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında gözaltına alınan 8 kişinin Danimarka'da yaşayan Kürt kökenli gurbetçilerden 2009 ile 2012 yılları arasında 140 milyon Danimarka Kronu, (18,6 milyon Euro) topladıkları ve bu parayı PKK'ya aktardıkları iddia ediliyor.

Dün gece geç saatlerde tamamlanan duruşmada Savcı James Buch Jepsen, zanlılar için 26 günlük ek tutukluluk süresi talep etti.

Savcının talebini kabul eden Kopenhag Şehir Mahkemesi, söz konusu 8 kişiden 7'sinin tutuklanmasına 1'inin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca yargılamanın salahiyeti için tutuklanan 7 kişinin ikinci bir karara kadar tek kişilik hücrelerde kalmasına karar verdi.

Savcı James Buch Jepsen, duruşmada PKK kontrolündeki 'Danimarka Halk Meclisi' adındaki bir kurumun Kopenhag'da kurulduğunu ve Danimarka'da yaşayan Kürt kökenli işadamları ve halktan toplanan 140 milyon kronun (18,6 milyon avro) bu meclis vasıtasıyla PKK'ya aktarıldığını ifade etti.

Kopenhag Polisi Çarşamba günü gerçekleştirilen operasyonların akabinde yapılan basın açıklamasında; operasyonların geçtiğimiz yıl tamamlanan Roj TV davası esnasında elde edilen bilgiler ışığında gerçekleştirildiği ifade etmişti. (Cihan)



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs