En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli'ye bir rakip daha çıktı

21 Eylül 2012 13:51 tsi
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 4 Kasım'da yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultay'da, MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu bildirdi.

Dervişoğlu, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, bölünme ve iç savaş tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Toplumun bütün kesimlerinin zor durumda olduğunu ve geleceğe dair umudunu yitirdiğini öne süren Dervişoğlu, yaşananlar karşısında, Milliyetçi Hareket'in üstlenmesi gereken rol ve sorumluluğun daha da arttığını kaydetti.

MHP'de bazı yapısal değişikliklere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Dervişoğlu, şöyle konuştu:

''Sadece partimizin değil, ülkemizin de geleceğini ilgilendiren kararlar, bu kararlarla ilgili mekanizmalar devre dışı bırakılarak alınmakta, yanlışlardan doğan zararlar ise uzun zamandır genel başkanlık makamını yıpratmaya ve hedef haline getirmeye devam etmektedir.

Parti artık yetkili kurullarına güvenecek, kararları birlikte alacak, delege iradesine ipotek koymayacak, üyelerinden idarecilerine kadar bütün fertlerine temsilleri oranında sorumluluğu yayacak yeni bir yönetim modeline geçmek mecburiyetindedir.

Yaptığı her işte, söylediği her sözde, şekillendirdiği her öngörüde ve ortaya koyduğu vizyonda haklılığı tescil edilen ancak önemli dönemeçlerde alınan kararlarla sorgulanan MHP'nin siyasi hayattaki başarısızlığı kendisinden çok milletimize zarar vermektedir.''

MHP'nin sosyal gerçeklikten uzak görüntüsünün hazmedilemeyeceğini ifade eden Dervişoğlu, ''İktidar hedefi yokmuş gibi verilen siyasi fotoğraf, hem Ülkücüleri üzmekte hem de Milliyetçi Hareketi izleyen geniş halk tabanları nezdinde ümit vermeyen bir algı oluşturmaktadır. Zaten MHP'yi iktidarın uzağında tutan da maalesef bu algıdır'' dedi.

Amaçlarının, MHP'yi coşku ve heyecan dolu, iktidar hedefli bir parti haline getirmek olduğunu belirten Dervişoğlu, Milliyetçi Hareketi ilk seçimde iktidara taşıyamazsa, genel başkanlık görevini ehil kadrolara devredeceğini kaydetti.

aa

Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,856 µs