En Sıcak Konular

MHP'den CHP'ye: Oslo'dan ekmek yiyemezsiniz!

21 Eylül 2012 13:41 tsi
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anamuhalefet Partisi CHP'ye, ''Oslo'yu meşrulaştırma çabalarından vazgeçin. Oslo'dan ekmek yiyemezsiniz' diye seslendi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Oslo ile ilgili başlayan tartışmaların çok tehlikeli noktaya doğru gittiğini iddia etti.

''Türkiye'nin gündemi neredeyse sabahtan akşama Oslo görüşmeleri' diyen Yeniçeri, ''Oslo'da ne görüşüldü ya da görüşülüyor?'' diye sordu.

Yeniçeri, ''Hangi sıfatla görüşüyorlar, taraflar kimleri temsil ediyor, eşit şartlarda oturduklarına göre PKK mı devlet seviyesine indirilmiştir, devlet mi PKK seviyesine çıkarılmıştır? Dağdan inerek sivilleşmeleri mi yoksa PKK'nın taleplerinin kabul edilebilmesi için şartlar mı oluşturuluyor?'' diye konuştu.

Özcan Yeniçeri, Oslo'da terör örgütüyle görüşenin devlet olmadığını, AK Parti'nin memurları olduğunu iddia etti. Oslo görüşmelerinin AK Parti'yi iktidarda tutmak için yapıldığını ileri süren Yeniçeri, ''Terör örgütü hükümlüsünün sunduğu taslak orada görüşülecekmiş. Öcalan'dan akıl alan bir iktidar, Türkiye'nin meşru iktidarı olamaz. Bu Sevr ötesi bir durumdur. Türkiye bu kadar ayağa düşürülmemiştir. Hükümet bunun hesabını vermelidir'' dedi.

''Görüşmeler niçin yapılmıştır?'' diye soran Yeniçeri, ''AK Parti'nin 2011'de seçimi kaybetmesi tehlikesine karşı, 'seçimlerde terör eylemleri olmasın da ne olursa olsun anlayışı' içinde görüştükleri anlaşılıyor'' sözlerini sarfetti.

Yeniçeri, Hükümetin amacının Oslo tipi bir protokolü getirmek olduğunu ileri sürerek, ''Ey Arınç, ey Hükümet, bunların hesabını vereceksiniz. Askeri hırpalamayın, örselemeyin, ciddi olarak terörü bitirin. Kandil'e, Haftanin'e girmeden, oraya bayrağı dikmeden, orayı tam anlamıyla denetim altına almadan terörle mücadele ettiğinizi söyleyemezsiniz. ABD, Tora Bora Dağları'nda teröristleri vuruyor. Siz bu kadar aciz misiniz? Acizseniz çekilin, bunu yapanlar vardır ve yapacaktır, göreceksiniz'' diye konuştu.

Özcan Yeniçeri, CHP'ye, ''Oslo'yu meşrulaştırma çabalarından vazgeçin. Oslo'dan ekmek yiyemezsiniz, Oslo bu millete kurulan bir tuzaktır' diye seslendi.

Kaynak: AA



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,592 µs