En Sıcak Konular

En büyük başarısızlığını açıkladı

21 Eylül 2012 09:47 tsi
En büyük başarısızlığını açıkladı
Barack Obama'nın başkanlığının ilk 4 yılında en büyük başarısızlığı...

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'daki ilk 4 yılında en büyük başarısızlığının kapsamlı bir göçmenlik reformunu hayata geçirememek olduğunu söyledi.
 
Florida eyaletinde İspanyolca yayın yapan Univision kanalının forumuna katılan Obama, 2008 yılındaki seçim kampanyası sırasında sözünü verdiği kapsamlı göçmenlik reformunu neden hayata geçirmediği yönünde sorularla sıkıştırıldı.
 
Bir haber sunucusu, Obama'ya hitaben, ''İktidarınızın ilk döneminde, Kongre'nin iki kanadında da çoğunluktaydınız, ama yine de göçmenlik reformunu çıkarmadınız. Sözünüzü tutmadığınızı kabul etmenizi istiyorum'' dedi.
 
Bu çıkışa yanıt olarak Obama, ''Bana hatırlattığınız gibi, şu ana kadarki en büyük başarısızlığım kapsamlı göçmenlik reformunu hayata geçirememiş olmamız'' ifadesini kullandı.
 
Ancak bunun nedeninin, gayret ya da arzu eksikliği olmadığını vurgulayan Obama, Cumhuriyetçi Kongre üyelerini, kendisine engel olmakla eleştirdi.
 
''Elbette, Washington'daki havayı değiştirememiş olmamız umut kırıcı'' ifadesini kullanan Obama, ülkedeki ekonomik düşüşü durdurmanın, başkanlığının birinci yılında ilk önceliği olduğunu, göçmenlik düzenlemesi için altyapının oluşturulması çabalarının ise Cumhuriyetçilerin ilgisizliği yüzünden sekteye uğradığını belirtti.
 
Obama, ''Yapamadığımız şey, daha önce kapsamlı göçmenlik reformunun lehine oy kullanan 20 üye de dahil olmak üzere, tek bir Cumhuriyetçi'nin bile öne atılmasını sağlayamamamızdı'' dedi.
 
Başkentteki siyasi kutuplaşmalara rağmen, güçlü kamuoyu baskısının göçmenlik reformunu getirebileceğini kaydeden Obama, ''Washington'ı içeriden değiştiremezsiniz, Washington'ı ancak dışarıdan değiştirebilirsiniz. Sağlık reformu gibi büyük başarılara imza atılmasının tek yolu bu, çünkü Amerikan halkını seslerini çıkarmaları için harekete geçirebildik'' diye konuştu.

trthaber


Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,967 µs