En Sıcak Konular

Aygün'ün 'iyi çocukları' şehit etti

21 Eylül 2012 08:35 tsi
Aygün'ün 'iyi çocukları' şehit etti
Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'u evinin önünde pusuya düşüren teröristlerin CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçıran PKK'lılar olduğu tespit edildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde önceki gün uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun, Elazığ'da yoğun bakımda tutulduğu hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıyı PKK üstlenirken, eylemin arkasından CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçıran PKK'lı grup çıktı.

12 Ağustos'ta teröristler tarafından kaçırılan Aygün, serbest bırakılmasının ardından kendisini kaçıran PKK'lılar için 'İyi çocuklardı' demişti. Başsavcı Uzun'un lojmana girdiği sırada vurulmasının ardından PKK'nın telsiz konuşmalarını incelemeye alan güvenlik güçleri kıpkı Aygün'ün kaçırılması olayında olduğu gibi eylem talimatının Kuzey Irak'taki PKK elebaşılardan geldiğini tespit etti.

AYNI ELEBAŞI AYNI MİLİTAN

PKK elebaşılarının 'savcıyı vurun' talimatını telsizle alan örgütün sözde Dersim sorumlusu Seyithan kod adlı Serdar Özdemir'in talimatı Aygün'ü kaçıran Azad kod adlı militana ulaştırdığı belirlendi. Azad kod adlı teröristin de emrindeki gruba sözkonusu talimatı verdiği ve Başsavcı Uzun'u bu grubun şehit ettiği kaydedildi.

AYGÜN'DEN CEVAP YOK

Aygün, PKK'lıların kendisini bırakmasından sonra yaptığı açıklamada, Savcı'yı şehit eden Azad kod adlı ve diğer teröristler için 'iyi çocuklardı' ifadelerini kullanmıştı. Savcının şehit edilmesine ilişkin olarak kendisiyle görüşmek isteyen Yeni Şafak, günboyunca Aygün'e makamına da not bırakmasına rağmen ulaşamadı.

5 ZANLI SORGUDA

Öte yandan hain saldırıya ilişkin Tunceli'de gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu sürüyor. Olayda kullanılmış olabileceği belirtilen 'Fiat Doblo' marka bir araç da incelemeye alındı. Polis merkezine götürülen araçta parmak izi taraması yapıldı.

'ALÇAKÇA SALDIRIYI

Başsavcı Uzun'un şehit düşmesi üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Danıştay Başkanlığı birer taziye mesajı yayımlayarak olayı kınadı ve şehit başsavcının ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğluda şehit başsavcının kardeşi Ercan Uzun'u telefonla arayarak taziyelerini iletti. Başsavcı Uzun evli ve iki çocuk babasıydı. Uzun'un cenazesi bugün memleketi Samsun'da toprağa verilecek.

yenişafak

Bu haber 994 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,939 µs