En Sıcak Konular

Ruslar 1.7 milyon işçi arıyor!

20 Eylül 2012 17:59 tsi


Rusya İş ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2013 için 1 milyon 745 bin 584 yabancı işçi kotası belirledi. Bakanlar Kurulu'nun onayının ardından öneri yasallaşacak. Yeni kota rakamlarının 2011 ve 2012 yıllarına yakın olarak tespit edildiği ifade edildi. Maden, inşaat ve onarımda 580 bin; köy, tarım, orman, avcılık, balıkçılık sektöründe 106 bin; ulaştırma, şoför ve makinist gibi alanlarda 123 bin ve kalifiye olmayan 366 bin işçi kotası belirlendi. Bakanlık açıklamasında rakamla ilgili ihtiyacın bölgesel yönetim kurumlarından gelen teklifler bağlamında belirlendiğini duyurdu.

Açıklamada, "Bu önerilerde iş piyasası, demografik durum, ulusal iş kaynaklarında yararlanılan önceliklerin ilkeleri, yabancı işçilerin istihdam edilmesi ve 2011 yılında yabancı iş gücünün verimli şekilde kullanılmasına ilişkin değerlendirmeler göz önünde bulunduruldu" bilgisi yer aldı. Bakanlık uzmanları, işverenlerin en fazla kalifiyeli işçilerin gelmesinden yana olduğunu belirtti. Bakanlık rakamlarına göre, 2013 yılı için kalifiye yabancı işçi sayısı, toplam rakamın yüzde 79'unu oluşturacak.

Uzmanlar, bu rakamın 2012 yılında yüzde 76 olduğuna işaret ediyor. Bakanlık, yabancıların bu sayıyla işe alınmasının yerel Rusya vatandaşlarına sıkıntı oluşturmayacağına da dikkat çekti. 2013 yılında öngörülen yabancı işçi ihtiyacı, Rusya Federasyonu'nda ekonomik faal nüfusun yüzde 2,3'ünü oluşturuyor. Rus basınına göre, anket araştırmalarına katılan Rusya vatandaşların yüzde 64'ü yabancı işçi sayısının azaltılmasından yana. Federal Göçmen Servisi FMS'ye göre, Rusya'da kaçak işçi sayısı 3-5 milyon arası.

Cihan



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs