En Sıcak Konular

Ensar Öğüt'e dayak suçlaması

20 Eylül 2012 17:36 tsi
Veteriner Alper Bilgi, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt tarafından görevi başında iken darp edildiğini belirtip şikayetçi oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda çalışan veteriner hekim Alper Bilgi, dün Hadımköy'de yaşanan olayla  CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt tarafından görevi başında iken darp edildiğini belirtti. Bilgi uğradığı saldırı sonucu hastaneye kaldırılarak üç gün “İş Göremez” raporu aldı.

Konuyla ilgili İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan MEMUR-SEN Genel Sekreteri ve TOÇ BİR-SEN (Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası) Genel Başkanı Günay Kaya “Milletin iradesi ile millete hizmet etmek için milletvekilliği gibi asil ve kutsal bir göreve gelen, her fırsatta şiddete karşı olduklarını belirten ama görevi başında sadece işini yapan bir devlet memuruna şiddet uygulayan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ü ve zihniyetini şiddetle kınıyoruz” diyerek sert bir şekilde kınadı.

Kaya yaptığı açıklamada: “Fedakar ve cefakar veteriner hekimlerimiz sofralarımızda yer alan gıdaların güvenliğini - sağlığını korumak ve sağlamakla görevlidir. Ömer Faruk Kalkancı’ya ait 21 baş canlı büyük hayvan, yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile yurda kaçak yollardan ve sağlık kontrolü yapılmadan sokulmak istenmiş, Çatalca İlçe Tarım Müdürlüğü ise yasal olmayan bu hayvan ithalatını yönetmelik gereği durdurmuştur. Bir yakınına ait olan ve izin belgesi bulunmayan hayvanları kesimlerinin yapılacağı Hadımköy Mezbahası’na gelerek veteriner hekimimiz Alper Bilgi’den görevini kötüye kullanmasını emrederek geri vermesini isteyen Milletvekili Ensar Öğüt, istediği olmayınca da bir sokak kabadayısı edası ile görevi başındaki memura yumruklarla saldırmıştır. Ne olduğunu anlayamayan Bilge mesai arkadaşları tarafından Arnavutköy Hastanesi’ne kaldırılmıştır.

18 Ekim 2007’de Meclis’e sözde “Kaçak hayvancılığın önüne geçebilmek için Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu’ndaki ceza miktarlarının arttırılması” yönünde kanun teklifi veren Öğüt’ün, iş kendi yakınının başına geldiği zaman dokunulmazlığının ve milletin kendisine verdiği teveccühü kötüye kullanmak istediğini öne süren Kaya, “Biz 33 bin 645 onurlu üyeye sahip TOÇ BİR-SEN olarak çizgimizi, insanlığımızı ve kalitemizi kimileri gibi bozmuyor, hakkımızı hukuki olarak arama yoluna başvuruyoruz. CHP Genel Başkanı ve yönetimine de buradan sesleniyoruz. Her fırsatta özgürlükten ve insan haklarından bahsederken, bugün neden susuyorsunuz? Hz. Mevlana’nın belirttiği gibi ‘Ya olduğunuz gibi görünün, ya da göründüğünüz gibi olun’” ifadelerini kullandı.

Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs