En Sıcak Konular

Türk diplomasisinden büyük başarı

20 Eylül 2012 17:30 tsi
Kanada'da büyük bir başarı elde edildi. Ahmet Davutoğlu orada önemli mesajlar verdi.

Kanada Parlamentosu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına destek veren bir tasarıya geçmişte onay vermişti. Şimdi ise Kanada'da, ASALA terörüne kurban verdiğimiz Şehit Albay Atilla Altıkat adına inşa edilen anıt açılıyor.

Kanada'daki Türk toplumuna seslenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın her yerindeki vatandaşlarımızın başı dik. Arkalarında çok güçlü bir Türkiye var" dedi.

ASALA'nın şehit ettiği Albay Altıkat'ın anıtı açılıyor

Türk diplomasisi büyük bir başarıya imza attı. 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına destek veren bir tasarıya geçmişte onay veren Kanada'da şimdi çok önemli bir anıt açılıyor.

Anıt, Ermeni terör örgütü ASALA'nın şehit ettiği Albay Atilla Altıkat'ın ismini taşıyor. Ve bu anıt şehit diplomatlarımızın anısını yaşatacak, terörizme karşı önemli bir mesaj verecek.

14 yıl sonra…

Anıtın açılış törenine katılacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kanada'ya 14 yıl aradan sonra Dışişleri Bakanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştiriyor.

Davutoğlu, Kanada ziyaretinde ilk olarak, Toronto Başkonsolosluğunun resmi açılışını yaptı ve Türk toplumu ile bir araya geldi.

“Hiçbir gerekçeyle başınız eğik olmayacak”

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Dünyanın neresinde olursa olsun bütün vatandaşlarımızın hep başı diktir. Arkalarında çok güçlü bir Türkiye var, bundan emin olun. Hiçbir zaman hiçbir gerekçeyle başınız eğik olmayacak. Kim ne yaparsa yapsın, kim ne söylerse söylesin, onur duyduğunuz bir tarihiniz var. Onur duyduğunuz bir devletiniz var arkanızda ve tabi 75 milyonluk kenetlenmiş bir millet var" dedi.

"Kimseyi dışlamayın, bizim düşman diasporamız yok"

Türk toplumuna "kimseyi dışlamayın" mesajı da veren Davutoğlu, “Türkiye'den gelen herkes bizim vatandaşımızdır, kardeşimizdir. Diaspora diye bir ayrım da gözetmiyoruz. Siz de kalplerinizi bütün Türkiye kökenlilere açın, herkesi kucaklayın. Biz dışlansak bile siz kimseyi dışlamayın. Anadolu'dan gelen herkes bizim diasporamızdır. Bizim düşman diasporamız yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,196 µs