En Sıcak Konular

28 Şubat davasında sıcak gelişme

20 Eylül 2012 17:29 tsi
Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci, 28 Şubat'ta medya ile karargahın ilişkisini sunan yeni belgeleri savcıya sundu.

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci, 28 Şubat davası kapsamında başta 'Belgeleriyle 28 Şubat'ın Çözülen Kodları' adlı kitabında yer verdiği belgeler olmak üzere, henüz deşifre edilmemiş bir takım belgeyi 6 CD ve 13 klasör halinde savcıya sundu.

Değirmenci, savcıya sunduğu belgelerin bir kısmına yeni kitabında yer vereceğini fakat devletin güvenliğini riske atacak bilgiler olduğunu düşündüğü için hepsini yayınlamayı düşünmediğini söyledi. Aslan Değirmenci, savcılığa sunduğu belgeler arasında 'Medya ile karargahın direkt ilişkisini sunan belgelerde söz konusu, bunlarda sunduğumuz belgeler arasında var.” dedi.

28 Şubat davası kapsamında savcı tarafından bilgi ve belgeleri paylaşmak üzere Ankara Adliyesi'ne davet edilen Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci, 28 Şubat süreciyle ilgili 13 klasörlük belgeyi savcıya sundu. Bilgi ve belgeleri savcıya sunduktan sonra adliye çıkışında Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Değirmenci, savcının daveti üzerine 28 Şubat süreciyle ilgili olarak başta Milat Gazetesi yayınları olmak üzere çalışmalarını topladığı kitabımdaki bilgi ve belgeleri savcıya sunduğunu dile getirdi. Yine bu belgelerin dışında da gazete ve kitaplarında yer vermediği, henüz deşifre olmayan bir takım bilgi ve belgeleri de savcıya sunduğunu vurgulayan Değirmenci, “6 CD halinde yaklaşık 13 klasör sunduk. Bundan sonraki soruşturmanın derinleşeceğini umuyorum.” dedi.

“BÇG, BU İŞİN SADECE ASKERİ AYAĞI”

Savcının özel bir sorusu olup olmadığına ise Değirmenci, şöyle cevap verdi: “Çok yakinen ilgilendi, karşılıklı bilgilendirmeler oldu. Soruşturmanın sağlıklı ilerlemesi için gazetecilere önemli işler düştüğünün biz farkındayız, bunun içinde bizde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bundan sonraki sürecinde sadece BÇG ile sınırlı kalmaması için herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Çünkü BÇG, bu işin sadece asker ayağı, bunun dışında biliyorsunuz iş dünyası, medya, yargı ve deşifre olmamış sivil toplum örgütü ayağı var. Bu ayağında deşifre olacağını düşünüyoruz. Soruşturmanın bu yöne doğru gideceğini umuyorum.”

Deşifre edilmemiş belgelerle ilgili olarak da bunlara yeni bir kitap çalışması olduğunu, orada o belgelere de yer vereceğini kaydeden Değirmenci, “Kitap çalışmam iki hafta içerisinde sonuçlanacak, bir kısmı yine orada yer alacak. Ama devletin güvenliğini riske atacak bilgiler olduğunu düşündüğüm için hepsini yayınlamayı düşünmüyorum. Ama hepsini sayın savcıma sundum.” diye konuştu.

Değirmenci'nin avukatı ve aynı zamanda davayı yakinen takip eden Hukukçular Birliği Başkanı Sinan Kılıçkaya ise savcıya sunulan yeni belgeler hakkında bilgi verdi. Kendilerinin de Hukukçular Birliği olarak bu 28 Şubat sürecini ve davasını yakinen takip ettiğini belirten Kılıçkaya, STK olarak katkı sağlamaya çalıştıklarını, bu çerçevede Aslan beyin araştırmaları ile ulaşmış olduğu evrakları CD ortamında ya da 13 klasöre tekamül eden belgeyi, 6 CD halinde savcıya sunduklarını ifade etti.

“EVRAKLARIN BÜYÜK BİR KISMINI FİŞLEMELER OLUŞTURUYOR”

Özellikle yeni belgelerin soruşturmaya ciddi katkılar sunacağını ve soruşturmayı derinleştireceğini vurgulayan Kılıçkaya, belgelerin içeriğiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bu CD'ler içerisinde brifing çalışmalarının hazırlık aşamaları var. İrticaya karşı geliştirilen raporlamalar, Batı Çalışma Grubu'na ait epeyce doküman, tüm fişlemeler; emniyetin fişlemeleri, jandarmanın fişlemeleri, MİT'in fişlemeleri şeklinde. Birde Başbakanlık Uygulamalı Takip Kurulu'nun raporları var. Bütün bu evraklar detaylı bir şekilde savcıya sunuldu. Başbakanlık Takip Kurulu'nun, 28 Şubat sürecinde kararların uygulanmasını takip edilmesi için takip ve koordinasyon kurulu oluşturulmuştu, o çerçevede hazırlanan raporlar var.”

"MEDYA İLE KARARGAHIN DİREKT İLİŞKİSİNİ SUNAN BELGELER SÖZ KONUSU"

Değirmenci, son olarak kitabında ve yazılarında da sıkça bahsettiği 28 Şubat'ın medya ayağı için, “Psikolojik Harekat Dairesi Başkanlığı'nın bu konuyla ilgili olarak yaptığı bir çalışmayı sunduk. Yani medya ile karargahın direkt ilişkisini sunan belgelerde söz konusu, bunlarda sunduğumuz belgeler arasında var.” dedi.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,469 µs