En Sıcak Konular

Ovacık Başsavcısı hayatını kaybetti

20 Eylül 2012 16:11 tsi
Ovacık Başsavcısı hayatını kaybetti Dün silahlı saldırıya uğrayan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun kurtarılamadı.Savcı Murat Uzun'u, CHP’li milletvekili Aygün’ü kaçıran grup şehit etmiş!...

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde dün PKK’lıların düzenlediği silahlı saldırıda başından tek kurşunla vurularak ağır yaralanan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Ovacık'a atanan 33 yaşındaki Başsavcı Murat Uzun, biri dört aylık iki çocuk babasıydı.

SAVCI UZUN’U CHP’Lİ AYGÜN’Ü KAÇIRAN GRUP ŞEHİT ETMİŞ

Tunceli’nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un şehit olduğu saldırıyı PKK, kendisine yakın internet sitelerine yaptığı açıklamayla üstlendi.

İstihbarat ve güvenlik birimleri PKK’nın Tunceli’den Kuzey Irak’taki kamplarındaki elebaşlarıyla yaptığı bütün telsiz ve telefon görüşmelerini dinleyip, deşifre etti. PKK’lıların elebaşlarına Başsavcı Uzun’a yapılan saldırıyı ayrıntılı olarak bildirdikleri belirlendi. Güvenlik birimleri saldırıyı PKK’nın Ovacık bölgesi sorumlusu ’Azad’ kod adlı PKK’lıya bağlı gruptaki biri kadın 2 PKK’lının gerçekleştirdiğini belirledi. ’Azad’ kod adlı PKK’lının, terör örgütünün sözde Dersim sorumlusu ’Seyithan’ kod adlı Serdar Özdemir’e telsizle bilgi verirken, görevlendirilenlerin eylemi gerçekleştirdiğini ve kendilerinin güvende olduğunu söyledi.

’Seyithan’ kod adlı sorumlu PKK’lının bu sabah saatlerinde telsizle Kuzey Irak’ta bulunan ve ’Roj’ telsiz kodunu kullanan PKK’nın elebaşlarından Bahoz Erdal’a saldırıyla ilgili bilgi verdiği güvenlik birimlerince tespit edildi. Güvenlik güçleri yaptığı teknik takipte Başsavcı Uzun’a düzenlenen saldırı gerçekleştiren PKK’lılardan birinin 12 Ağustos günü CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü Ovacık yakınlarında kaçıranlardan olduğunu tespit etti. Bu PKK’lının kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor.

Ovacık’ta Uzun’a yapılan saldırıda PKK’lıların Doblo marka araçla kaçtığı belirlenmişti. Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçıran grubunda yine o gün Doblo marka araç kullanılmıştı.

Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,750 µs