En Sıcak Konular

'Uzmanlara kölelik rejimi uygulanıyor'

20 Eylül 2012 14:58 tsi
Emekli Uzmanlar Derneği Başkanı:Uzman Erbaşlık sistemiyle TSK'da kölelik rejimi uygulanıyor.

Emekli Uzmanlar Derneği Başkanı Esef Merdoğlu canlı yayında TSK'nın profesyonelleşme iddialarına çok sert tepki gösterdi. Merdoğlu, 'Uzman Erbaşlık sistemiyle TSK'da kölelik rejimi uygulanıyor. ' diye konuştu.

Cnn Türk canlı yayınında konuşan Merdoğlu, TSK'da şu anda profesyonellikten bahsetmenin imkanı olmadığını kaydederek 'Sözleşmeli asker olduktan sonra hasta olursan devlet sana sahip çıkmaz bunu bil. Sen doğuda en fazla sürede kalan kişi olursun evini götüremezsin. Seni Kıbrıs'a göndeririz ama Subay ve Astsubay'a ödenen deniz aşırı ödenek 700 liradır sana ödenen 120 liradır. Subay Astsubay apartta kalır sen sterlin üzerinden ev tutmak zorunda kalırsın. Maaşın ve emeklilik sonrası hayatın ortadayken o askerlerden profesyonellik beklemeyin' diye konuştu.

İŞTE MERDOĞLU'NUN CANLI YAYINDAKİ O AÇIKLAMALARI

Muharrem Saygın bir helikopter kazasında şehit oldu, Deniz Öz bir helikopter kazasından yaralı kurtuldu. Caner Kesimal şehit oldu. Serkan Öksüzoğlu; bu arkadaşımız 8 aydır psikolojik tedavi görüyor. Bu 4 ismi 40'a da çıkartabilirim.

Muharrem Saygın bizi helikoptere binerken aradı. Rahatsızdı, ilaç alması gerekiyordu,eşi rahatsızdı evine gitmesi gerekiyordu. Hiç kimse onun ızdırabını dinlemiyordu ve o helikoptere bindi şehit oldu. Son görüştüğü bizleriz.


YARALANDI 90 GÜNDE İYİLEŞEMEYİNCE İLİŞİĞİNİ KESTİLER

Deniz Öz'ün durumu.. Helikopter kazasında yaralı olarak kurtulan uzman erbaş. 90 günde iyileşemediği için bu arkadaşımızın maaşı yatmadı Personel subayı kendisine telefon açtı ve dediki sana maaşını yatırmadım hastasın iyileşemedin. İlişiğini kestik dedi.

Caner Kesimal'ın son mesajları duruyor. Komutanım bana sürekli oda hapsi veriyorlar beni atmak istiyorlar diyor. Biz gerekli girişimleri başlatırken şehit düştü.

BU ÇOCUKLARIN HASTA OLMA HAKLARI YOK

Uzman Erbaş sistemi TSK'nın bel kemiğidir. Bu çocukların hakları yok hak verin. Bu çocukların hasta olma hakları yok. Yıllık izinleri düzensiz. Doğu'da kalma süreleri 5 sene.

17 yıl görev yaptım ve benim emekli maaşım bin 50 TL. 17 bin TL de emekli ikramiyesi aldım. Bugün dağa gönderdiğiniz adama böyle bir ömür böyle bir yaşlılık mı reva ediyorsunuz.

Uzman Erbaş insan yerine konulana kadar bütün mücadelemizi vereceğiz. 1 aydır gelen bütün televizyon tekliflerini reddediyoruz. Şehitler gömülmeden bunları konuşmak sonra bize bu yakışmaz diyoruz.

TSK'DA KÖLELİK REJİMİ UYGULANIYOR

Savaş Çiftçi, Mardin'de sabah sporu yaparken kalp krizi geçirdi. 'Numara yapma lan sen spordan kaçıyorsun' dediler arkadaşımız yarım saat sonra öldü.

Uzman Erbaşlık sistemiyle TSK'da kölelik rejimi uygulanıyor. Sözleşmeli er ve erbaşlık sistemiyle TSK'da bir kölelik rejimi uygulanmakta.

Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs