En Sıcak Konular

Şahin: Mekan da zaman da tanımayız

20 Eylül 2012 14:25 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türk halkının güvenliğinin en öncelikli hizmetleri olduğunu belirterek, ''Zaman da mekan da tanımayız, mekan sınırı ülkemizin her yeri, zaman sınırı da 24 saattir'' dedi.

Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ı ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı ziyaretinin ardından Yenikent Polis Merkezi'nin açılış törenine katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, açılışı geçen yıl 20 Ekim'de yapmayı planladıklarını, aynı gün sınırdaki askeri üsse düzenlenen menfur saldırı nedeniyle programı ertelediklerini hatırlattı.

''Amacına uygun yapılmış binamız hizmetini yürütüyor'' diyen Şahin, ''Çok önemli bir maliyeti içeren özelliğe sahip değil ancak yaptığı hizmet çok önemli. Bu binanın yapılışı ortaklaşa bir çabayla gerçekleşmiş. Burada devletimizin varlığını ve milletimizle devletimizin her şeye rağmen inadına birlikteliğini bir bina olarak görmekteyiz. O bakımdan son derece önem verdiğimiz bir çalışma'' diye konuştu.

-''Her gün biraz daha inançlı ve biraz daha kararlı hale geldiğimizi ifade etmek istiyorum''-

Güvenlik güçlerinin halkın huzurunu sağlamak amacıyla önemli ve son derece kutsal hizmet üstlendiğini vurgulayan Şahin, güvenlik güçlerinin kesintisiz, 24 saat ülkenin her noktasında vatandaşların huzurunu, can ve mal güvenliğini sağladığını söyledi.

Halkın güvenliği konusunda zaman ve mekan sınırı tanımadıklarına dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

''Halkımızın güvenliği bizim en öncelikli hizmetimizdir, zaman da mekan da tanımayız, mekan sınırı ülkemizin her yeri, zaman sınırı da 24 saattir. Her zaman güvenlik, her yerde güvenlik anlayışıyla konuşlanmış personelimiz, ülke insanımıza hizmet etmektedir. Bu hizmeti yerine getirirken hizmeti içeren riski de kabullenip çalışmaktadır. Hizmeti beraberinde getirdiği riskler nedeniyle yaralanan ve şehit olan arkadaşlarımız vardır. Her bir şehidimize Allah'tan rahmet dilerken, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum.''

Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlara karşı mücadelede her geçen gün daha kararlı hale geldiklerini vurgulayan Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bu ülkede iyilik adına, güzellik adına gayret edenlerin büyük çoğunlukta olduğunu, bu ülkeyi bölmek, bu ülkedeki huzuru baltalamak için gayret edenler varsa, iyiliğin ve iyilik sahiplerinin, adalet ve insaf sahiplerinin ve güvenlik teşkilatımızın tüm mensuplarıyla doğru yolda, iyilik ve güzellik yolunda ilerleyeceğini ifade etmek istiyorum. Bu konuda her gün biraz daha inançlı ve biraz daha kararlı hale geldiğimizi ifade etmek istiyorum.''

-Vali Yılmaz-

Düzce Valisi Yılmaz ise polislerin hayati bir görevi üstlendiğini belirterek, 24 saat süreyle kesintisiz görev yaptıklarını anlattı.

Güvenlik güçlerinin sahip oldukları modern donanımla hizmet etmenin haklı gururunu yaşadığını ifade eden Yılmaz, ''Bu güzel merkezimiz, binlerce insanımıza hizmet verecektir. Buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel tesisin vatandaşlarımıza ve personelimize hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer de gelişen teknolojiye ayak uydurarak her geçen gün daha iyi hale geldiklerini kaydederek, ''Polislik, yüksek düzeyde sorumluluk ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. Çağımızda yaşanan değişimler, bizleri de yeniliğe sevk etmektedir. Polis teşkilatı olarak yeni gelişen suç ve suçlu profillerini incelemekteyiz. Bu şekilde daha etkin bir mücadele göstereceğiz'' şeklinde konuştu.

Protokol üyeleriyle polis merkezini gezen Şahin, daha sonra Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na geçti.

Kaynak: AA



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,629 µs