En Sıcak Konular

Türkiye'deki kamplarda 84 bin Suriyeli bulunuyor

20 Eylül 2012 13:51 tsi
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'den gelenler için kurulan 11 çadır kent, 1 geçici kabul merkezi ve 1 adet konteyner kentte 84 bin 84 Suriye vatandaşı bulunduğunu bildirdi.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada 2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye'de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar Türkiye'ye yaklaşık 123 bin Suriye vatandaşı geldiği belirtilerek, bu vatandaşlar için Başbakanlık AFAD tarafından 6 ilde kurulan kamplarda Suriyelilerin bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacının karşılandığına dikkat çekildi.
 
Suriye vatandaşlarının yerleştirilmeleri amacıyla Gaziantep Nizip ve Adıyaman merkez çadır kentlerinin kurulum çalışmalarının sürdüğü ifade edilen açıklamada, "Başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadır kentlerde ve konteyner kentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler verilmektedir. Konteyner kent ve çadır kentlerde her türlü koordinasyon; ulusal ve uluslararası afet ve acil durumlarda ülkemiz adına yetkili kurum olan Başbakanlık AFAD tarafından sağlanmaktadır. Başbakanlık AFAD'ın gönderdiği ödenekler ile kurulan kamplarda; okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar da yer almaktadır. Konteyner kent ve çadır kentlerde; ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir." denildi.

Türkiye'ye bugüne kadar 123 bin 140 Suriye vatandaşının giriş yaptığı dile getirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Bugüne kadar toplam 39 bin 56 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Bugün itibariyle; Hatay'da 11 bin 692, Gaziantep'te 14 bin 85 (8 bin 93'ü Islahiye, 5 bin 992'si Karkamış çadır kentlerinde), Kilis'te 12 bin 731, Şanlıurfa'da 29 bin 503 (18 bin 964'ü Ceylanpınar'da, 10 bin 539'u Akçakale çadır kentlerinde), Kahramanmaraş'ta 10 bin 903 kişi, Osmaniye'de 4 bin 619 kişi barındırılmaktadır. 82'si refakatçi, 469'u hasta ve yaralı olmak üzere toplam 551 kişi hastanede bulunmaktadır. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 84 bin 84 Suriye vatandaşı bulunmaktadır."

cihan


Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,703 µs