En Sıcak Konular

''Hiçbir terör örgütüne pabuç bırakmayız''

20 Eylül 2012 13:22 tsi
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, terör saldırılarıyla Türkiye'nin büyümesinin durdurulmaya çalışıldığını söyledi. Kararlılık mesajı veren Yıldız, "Üç-beş çapulcunun organize olup da büyütmeye çalıştığı hiçbir terör örgütüne pabuç bırakmayac

Taner Yıldız, Kayseri Şeker Fabrikası ve Erciyes Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği 1. Uluslararası Şeker Pancarı Sempozyumu açılış törenine katıldı.

Bakan Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Son günlerde artan terör olaylarını hatırlatan Yıldız, "Türkiye güçlendikçe hepimizin yüreğinden duyduğu o acı ve tehditleri görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bunların, Türkiye'nin büyümesinin durdurulmasına yönelik tehditler olduğunu vurgulayan Yıldız, "Siyasi istikrara yönelik tehditlerdir. Bunların hiç birine aldırış etmeyeceğimize ve bu mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini buradan bir kez daha vurgulamak isterim. Biz zor elde edilmiş bir siyasi istikrarın bir kristal vazo gibi çatlamasına ve kırılmasına müsaade edemeyiz. Bütün sektörleri ve insanımızın refah seviyesini tehdit eden bu unsuru er ya da geç kaldıracağız. Bundan emin olmanızı isterim. Birçok problemin üstesinden gelen bu ülkenin idaresine konan iradenin gücünün buna da yeteceğini söylemem lazım." diye konuştu.

"TERÖR OLAYLARIYLA BİZE 'BÖLGE ÜLKELERİ ARASINDA DAHA FAZLA BÜYÜMEYİN' MESAJI VERİLİYOR"

Terör saldırılarıyla Türkiye'ye bölge ülkeleri arasında 'daha fazla büyümeyin' denildiğini savunan Yıldız, bu kararı Türk insanının vereceğini vurguladı. Ülke olarak 2023 yılıyla alakalı hedefleri koyduklarını ifade eden Yıldız, dünyadaki ilk 10 ülke arasına girmek için bütün sektörlerle alakalı atılımların devam ettiğini söyledi.

Yıldız, "Nükleer güç santrallerinden tutun bütün sektörlerdeki atılımlarımız sürecek. Tabirimi mazur görün, 3-5 çapulcunun organize olup da büyütmeye çalıştığı hiçbir terör örgütüne de biz buradan pabuç bırakmayacağız. Biz her zaman olduğu gibi hem zihnimizi ve hem de kendimizi diri tutacağız. Onların istediği bizim morallerimizin bozulmasıdır. Moralimizin bozulması ile yüreğimizin yanması ve acımızı ta derinden hissetmemiz ayrı şeyler olması lazım. Çalışmaya ve gayretlere devam etmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Sanayi, ticaret ve spor faaliyetlerinin yoğunlaştığı Kayseri'de böyle bir sempozyumun yapılmış olmasını önemsediğini de belirten Bakan Yıldız, "Tarım sektörüne konacak katkının buradan yapılacak olması son derece önemli." açıklamasını yaptı.

Çiftçilerin net anlayabileceği ve pratik sonuçları olan somut sonuç odaklı bildirilerin çıkması gerektiğini kaydeden Yıldız, "Sempozyumda mutlaka yeni şeyler söylenecektir. Alışkanlıklarımızdan kurtulacağımız, toprağımıza, çiftçimize ve çevremize daha faydalı olacağımız bir yapıyı burada kurgulayacağız. Bu konuda hocalarımız bizi yönlendirecektir. Gelişen ekonomilerle beraber, globalleşen ülkeler geliştikçe ulusal projeler de gündeme çıktı. Bu şu demek; en fazla stratejik öneme haiz iki sektör ön plana çıktı. Biri gıda güvenliği ve diğeri enerji sektörü. Diğerlerinin hepsi ithalata dayalı ikame edilebilmesinden dolayı zaman zaman stratejik öneme haiz olmayabiliyor. Ama bu iki sektör son derece önemli." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ciddi bir tarım nüfusu olduğunu belirten Yıldız, bu nüfusun doğru yönlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yıldız, "Büyüyen Türkiye'nin küçülen tarımı olmaz, büzülen pancar kooperatifleri olmaz." dedi.

Bütün bunların rahatlıkla konuşulabilmesi kadar siyasi istikrarın da önemine vurgu yapan Bakan Yıldız, siyasi istikrar olmadan hiçbir sektörün gelişemeyeceğini kaydetti. İktisattaki 'hiçbir sektörün mutlak değer büyüklüğü o ülkenin siyasi istikrarının toplam değerinden daha büyük olamaz' kuralını anımsatan Yıldız, "Burada uluslararası sermaye yatırım yapacak, uluslar arası bilgi bilgilerini burada aktaracak. Bunların güvenilir bir ortamda sunuluyor olması çok önemli." ifadelerini kullandı.

cihan


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs