iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

'Netanyahu delirdi mi?'

20 Eylül 2012 11:41 tsi
'Netanyahu delirdi mi?' Soruyu biz değil, İsrail kamuoyu soruyor... iyibilgi özel

Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlığı ile bilinen Secure America Now adlı örgüt, 1 milyon dolarık televizyon kampanyasında İsrail Başbakanı Netanyahu'nun görüntülerini kullandı. Yahudi nüfusun yoğun olduğu Florida'da yayınlanacak reklamlarda Netanyahu ABD kamuoyunu, "İran tehdidine" karşı uyarıyor. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz hafta da  ABD televizyon kanallarında boy gösteren Knesset'in Başkan Vekili Danny Dannon, Obama'nın İran politikasının tamamen başarısız olduğunu söylemişti.

İsrailli siyasetçilerin başkanlık seçimlerine bu kadar müdahil olduğu başka bir dönem görülmemiştir. Mümkün olsa sandığa gidip, oy kullanacaklar. Prof. Dr. Sedat Laçiner'in şu tespiti bu konuda gayet iyi bir özet niteliği taşıyor:

"Siyonist cenahın bu seçimlerdeki en önemli hedefi Obama’yı devirmek ve yerine dinci Romney’i başkan seçtirebilmek." 

Netanyahu hükümetinin tercihlerinin kimden yana olduğu artık açıkça belli. Peki Başkan Barack Obama'nın rakibi Mitt Romney, Cumhuriyetçi adaylar içersinde İsrail tarafından bu kadar aleni desteklenmesi, sadece İran "tehdidine" bağlı olabilir mi?

İsrail kamuoyunun kendisi bile artık bu söz konusu algıyı sorgular hale geldi.

Netanyahu'nun elini saklama gereği duymadan oynaması, hem de ikinci kez seçilme şansı gayet yüksek olan bir başkana karşı, özellikle İsrail kamuoyunda tepki toplamaya başladı. Muhalefet, Obama'nın ikinci kez seçilmesi halinde Netanyahu'nun bu tavrı yüzünden İsrail'e ciddi bir fatura çıkacağını dillendiriyor. İsrail Dışişleri'nde genel müsteşarlık yapmış, deneyimli diplomat Alon Liel'e göre, Netanyahu açıkça "delirmiş" durumda:

"Filistin, Birleşmiş Milletler'e egemen bir devlet olarak tanınmak için başvurduğunda, Obama parmağını bile kıpırdatmıyacak." Netanyahu'nun başbakanlık yapmaya uygun olup olmadığı sorulduğunda ise şu ilginç cevabı veriyor, Liel:

"Netanyahu'nun açısından, kendisi deli değil. Benim açımdan, evet, deli. Ama o gerçekten inanıyor"

Aslında akıl sağlığı aylar önce sorgulanır hale gelen bir başbakanın, tek derdi gerçekten İran olabilir mi?

İsrail'in kendi içinde tartışmalara bakılırsa, işin başka "boyutları" da var.

Örneğin...

'Kral Mesih'in gelişi ile ilgili sırtındaki yük, taşınmaz hale mi geliyor?

1- 1990 yılında, o zamanlar genç bir parlamenter olan bugünkü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD'deki en güçlü ortodoks Yahudi cemaatlerinden biri olan Lubaviç cemaatinin başhahamı Menachem Mendel Schneerson tarafından baskı altına alındığı görüntüler, internet üzerinden dünya kamuoyuna servis edildi. Görüntülerde Schneerson'un "Son karşılaşmamızdan sonra birçok şeyde gelişme oldu. Ancak değişmeyen şu ki Moşiyah hala gelmedi. O halde gelişini hızlandırmak için bir şey yapın." diyerek Netanyahu'ya talimat veriyor. (http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=257009 )

2- 29 Nisan 20120:  "İç İstihbarat Servisi Şin Bet’in eski başkanı Yuval Diskin de Netanyahu hükümetine verdi veriştirdi. Netanyahu ve Savunma Bakanı Barak’ın ülkeyi Tevrat’ta geleceği müjdelenen Mesih beklentisiyle yönettiklerini belirterek, “İsrail’i yönetmeyi hak etmiyorlar” ifadesini kullanan Diskin, İran konusunda da İsrail halkının aldatıldığını söyledi." (http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=253800 )

Mormon bir başkan, Netanyahu'nun rüyalarını sadece İran yüzünden mi süslüyor, bir kez daha düşünmek lazım...

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 3,325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,141 µs