En Sıcak Konular

Özal'la ilgili tüm sırların aydınlacağı tarih

20 Eylül 2012 11:37 tsi
'8'inci Cumhurbaşkanı Özal'ın mezarından alınacak örnekleri inceleyecek olan Adli Tıp Kurumu sis perdesini aralamaya hazır...

Başkan Haluk İnce, 'Tüm örnekler tekrar tekrar incelenecek. İşin ehli kişilerden de görüş alıp iki ayda sonuçlandıracağız' dedi.

8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılmasına karar verilmesinin ardından örnekleri inceleyecek Adli Kurumu'nda adeta olağanüstü hal ilan edildi.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce bu önemli göreve hazır olduklarını söyledi.

'Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir cumhurbaşkanı cesedine otopsi yapılacak' diyen İnce, yol haritasını AKŞAM'a anlattı: Ekip arkadaşlarımız bu önemli görevin bilincinde ve heyecanlı. Önce bizden istenenleri bilmemiz gerekiyor. Yazı bize ulaştığında bunu göreceğiz. Mezar açma işini savcılık yapıyor. Savcı mezarlığı açtırırken bizim arkadaşlarımız orada olacaklar. Kemikler başta olmak üzere her şeyi delillendirip poşetlere koyduktan sonra buraya getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümünün ardındaki gerçeği ortaya koymak olduğu için de toprağı bile getireceğiz. Örnekler inceleme şubelerinin ardından Kimya İhtisas Dairesi'ne gönderilecek.

ÜÇ DÖRT İNCELEME
Haluk İnce sözlerini şöyle sürdürdü: Bazı kesimler bizi eleştiriyor. Ama biz daha önce birçok olayı aydınlattık. Bunların başında Diyarbakır kemikleri geliyor. Bunu da inceleriz. Adli Tıp Kurumu'ndaki cihaz ve yöntemler dünya standartlarında. Bakanlığımız cihazlar konusunda bize önemli miktarlarda ödenek sağlıyorlar. Kimya İhtisas Dairesi'ndeki Toksikoloji birimimiz dünya standartlarında. Bir makinede aldığımız sonucu diğer makinelerde de inceleyeceğiz. Tek sonuçla yetinmeyeceğiz. İnceleme yapılırken de sonuçlar çıkarken de bunları işinin ehli olan arkadaşlarla değerlendireceğiz. Bu değerlendirme sonunda görüş bildireceğiz. Ben de görüş bildireceğim.

Sonuçları üç-dört makinede inceledikten sonra değerlendirme yapacaklarını kaydeden Doç. İnce, 'Dolayısıyla bu sürede bir hafta veya bir ay gibi bir süre olmuyor. Defne Joy Foster'ın cesedi kuruma geldiğinde bir süre vermiştik. İki aydan önce sonuçlanmaz demiştik. Burada da aynı şeyi söylüyorum. İnceleme kapsamlı olacağı için 2 aydan önce sonuçlanmaz' diye konuştu.

AKŞAM



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,074 µs