En Sıcak Konular

Diyarbakır'da bomba alarmı

20 Eylül 2012 11:32 tsi
Diyarbakır'da bomba alarmı
Diyarbakır'ın Çarıklı Köyü girişindeki köprüye PKK'lıların tahrip gücü çok yüksek bomba tuzakladığının belirlenmesi üzerine güvenlik birimleri alarma geçti.

Diyarbakır Havaalanı ve 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na iniş-kalkış yapacak sivil ve askeri uçakların güzergahındaki yola yerleştirilen bombanın imhası sırasında uçakların iniş ve kalkış yapmaması için asker ve sivil yetkililer uyarıldı. Bomba yaklaşık 3 saat sonra etkisiz hale getirilerek yol tekrar trafiğe açıldı.

Diyarbakır'ın Çarıklı Köyü girişindeki köprüye PKK'lıların tahrip gücü çok yüksek bomba koyduğunun saptanması üzerine güvenlik birimleri alarma geçti.

VATANDAŞLAR FARK ETTİ  

Kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Çarıklı mahallesinde, sabah tarlalarına çalışmak üzere giden vatandaşlar, mahalle girişindeki Çarıklı-1 Köprüsü'ne doğru uzanan yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki kabloyu görünce durumu polise bildirdi.

Saat 09.00 sıralarında Diyarbakır- Mardin karayolu trafiğe kapatılıp, karayoluna çıkan tüm ara yollar tutuldu. Bomba uzmanları, frekans karıştırıcı Jammerli araçlarla çok sayıda polisin sevk edildiği bölgede, Özel Harekat polisleri de hakim tepelerde güvenlik önlemleri aldı. Bir polis helikopterleri sürekli uçarak, köprü çevresini gözetim altında aldı.

Tahrip gücü çok yüksek olduğu belirtilen patlayıcı nedeniyle, bölgede tüm güvenlik birimleri çok dikkatli olmaları konusunda uyarılıp, çelik yelek giymeleri talimatı verildi.

Diyarbakır'da köprü altına konulan bomba etkisiz hale getirildi. Yol tekrar araç trafiğine açıldı.

UÇAKLAR İÇİN UYARI 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Havaalanı'na iniş ve kalkış yapan uçakların güzergahında bulunan bombanın imha edilmesi sırasında, askeri ve sivil uçakların iniş ve kalkışlarının bir süre durdurulması için Diyarbakır Havaalanı ve 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı, 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nı uyardı.

hurriyet



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,952 µs