iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Melekler CIA'e çalışır mı?

20 Eylül 2012 09:35 tsi
Melekler CIA'e çalışır mı?
Angelina Jolie'nin içi muhalefeti yakar, dışı iktidarı!. CHP ve MHP onun için CIA ajanı dedi ama aslında iktidar da ondan memnun değil!.. iyibilgi Ankara

Angelina Jolie’nin sık sık Türkiye’ye gelerek Suriyeli misafirlerimizi ziyaret etmesi bilindiği gibi CHP ve MHP tarafından eleştirildi. Özellikle Jolie’nin CIA için çalıştığı iddiası ilgi çekti ama doğrusu bunun gerçekçiliği hayli tartışmalı. Jolie eğer bir CIA ajanı ise bu ziyarette ne gibi istihbaratlar toplamış olabileceği merak konusu olur.

Esasen CIA’in böyle çalışmadığı da biliniyor. Keza, muhalefet partilerinin CIA Başkanı daha yeni Türkiye’ye gelip gitmişken, ona pek ses çıkarmayıp, Angelina’ya yüklenmesi ayrıca garip.

Kuşkusuz bu durum ziyaretin “melek”ler kadar masum olduğu anlamına gelmiyor. Tabii ki de bu özel olarak tasarlanmış bir halkla ilişkiler kampanyasının sonucu. Türkiye’nin Suriye konusundaki tutumu ve özellikle de mültecilere yaklaşımı dünyaya övülüyor.

İyi mi, kötü mü veya olsun olmasın tartışması yapılabilir ama anlaşılıyor ki devlet de bunu kullanmakta bir sakınca görmüyor.

Elbette, “dünyanın iyilik meleği” resmi dövizleri ile karşılanan Jolie için MHP lideri Bahçeli’nin kullandığı, “İnsani görüntü ve makyaj altında yapılan bu zihniyetlerin...” tarifi de ilginç.



Ancak konumuz bu değil. Çünkü bu tartışma muhalefete ait ama bir de iktidarın bakışı var: İktidar, Jolie’nin gelip gitmesinden, ziyaretlerde bulunmasından, Ankara’yı parlatan açıklamalar yapmasından mutsuz değil.

Fakat şu söyleniyor ki; Türkiye’nin Suriye konusunda ABD’den beklentisi Angelina Jolie değil. İşte bu da işin bir başka yönü ve Ankara da bunu “makyaj” olarak okuyor. Bir diğer tercümesi de “oyalama”. "Türkiye'nin Suriye krizinde alabileceği destek Angelina mı" diye soruluyor. 

Yani meleğin üç yüzü var ve biri muhalefete diğeri iktidara makyajlı!

Üçüncüsü makyajsız olan ki daha görmedik.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,002 µs