En Sıcak Konular

Bakan Davutoğlu Kanada'da

20 Eylül 2012 08:53 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dünyanın neresinde olursa olsun Türk vatandaşlarının başının dik olduğunu belirterek, ''Çünkü arkalarında güçlü bir Türkiye var'' dedi.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird'in resmi davetlisi olarak Kanada'ya gelen Davutoğlu, Toronto Başkonsolosluğu'nun resmi açılışını yaptı ve Türk toplum üyeleriyle sohbet etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, iki ülkenin uluslararası platformlarda yıllardır birlikte olduklarına dikkati çekti. Kanada'da yaşayan Türk toplumuyla gurur duyduklarını anlatan Davutoğlu, ''Hepinizin birer başarı hikayesi olduğunu biliyoruz. Türkiye'de de Kanada'daki Türkler böyle biliniyor. Zor günlerden bugünlere geldiniz. Hiçbir zaman ve hiçbir gerekçeyle başınız eğik olmayacak. Dünyanın neresinde olursa olsun bugün vatandaşlarımızın başı diktir. Çünkü arkalarında çok güçlü bir Türkiye var'' diye konuştu.

Türk toplumunun arkasında onur duyduğu bir tarih, devlet ve 75 milyonluk kenetlenmiş bir millet olduğuna işaret eden Davutoğlu, ''Nerede ne görev yürütüyor olursanız olun, Türk olmaktan gurur duyun, Kanadalı olmaktan da gurur duyun. Kanada ve Türk kimlikleri birbiriyle çatışan kimlikler değil. Birisi tarihin ta derinliğine giden kültürel kimliğiniz milli kimliğiniz, diğeri de buradaki vatandaşlık kimliğiniz. Bunlar çatışan şeyler değil'' değerlendirmesinde bulundu.

-''Kalplerinizi bütün Türkiye kökenlilere açın''-

Türkiye'den Dışişleri Bakanı seviyesindeki en son ziyaretin 1998 yılında eski Dışişleri Bakanı merhum İsmail Cem tarafından yapıldığını hatırlatan Bakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnşallah bu gelişlerimizde bir daha benzer gerekçelerin olmaması için çaba sarf ediyoruz. Kanada Dışişleri Bakanı ile çok iyi bir dostluğumuz var. O da elinden geleni yapıyor. Bu gezinin olması için ortaya koyduğumuz prensipler vardı. İnşallah daha iyi olacak. Biz buradaki vatandaşlarımızda ayrım da yapmıyoruz. Türkiye'den gelen herkes bizim vatandaşımızdır, kardeşimizdir. Diaspora diye bir ayrım da gözetmiyoruz. Siz de kalplerinizi bütün Türkiye kökenlilere açın, herkesi kucaklayın. Biz dışlansak bile siz kimseyi dışlamayın. Anadolu'dan gelen herkes bizim diasporamızdır. Bizim düşman diasporamız yok.''

Kanada Dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Diane Ablonczy da iki ülkenin geçmişinin çok eskiye dayandığını belirterek, Davutoğlu'nu ülkesinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-Yeni büyükelçiyi de beraberinde getirdi-

Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı'ndan Ottawa Büyükelçiliği'ne atanan Tuncay Babalı'yı da beraberinde Kanada'ya getirdi.

Türk toplumu üyeleriyle tanışan Babalı, önümüzdeki günlerde görevine resmen başlayacak.

aa


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,116 µs