En Sıcak Konular

Sabahat Tuncel meydan okudu

19 Eylül 2012 17:44 tsi
Sabahat Tuncel meydan okudu 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan BDP Milletvekili Sebahat Tuncel basın toplantısı düzenledi ve provokatif açıklamalar yaptı.

"PKK silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan BDP Milletvekili Sabahat Tuncel, Taksim'de bulunan Makine Mühendisleri Odası'na ait konferans salonunda basın toplantısı düzenledi.   Tuncel, ""Gelin beni tutuklayın. Eğer Kürt sorunu çözülecekse, ölümler duracaksa, hergün gerilla, asker cenazeleri bu ülkeye gelmeyecekse, Kürt halkı özgürlüğüne kavuşacaksa, Kürtler anadilinde eğitim istediği için terörist ilan edilmeyecekse, Kürtler kendi kendini yönetme hakkına sahip olacaklarsa bir dakika durmasına gerek yok" dedi.

Avukatı Ercan Kanar ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ile birlikte kameraların karşısına geçen Tuncel, kendisine verilen cezayı ve yurtdışına çıkış yasağını eleştirdi. Sebahat Tuncel, "Bu mesele hukukçuların meselesi. Adaletten eşitlikten, özgürlükten yana hukukçular varsa, gerçekten Türkiye'yi demokratik bir ülke yapmaya çalışıyorlarsa öncelikle adaletten başlamak lazım. Adaletin olmadığı yerde barış da olmaz, özgürlük de olmaz eşitlik de olmaz. Dolayısıyla ben bu meseleyi olarak hukukçuların meselesi olarak, hukuki bir mesele olarak bir kenara bırakıyorum" dedi.

"GELİN BENİ TUTUKLAYIN"

Kendisine verilen hapis cezasının Yargıtay'da da değişmeyeceğini söyleyen Tuncel, "Umarım beni yanıltırlar" diye konuştu. Tuncel, "1 Ekim'de dokunulmazlıklar gündeme gelecek. Dokunulmazlıkları kaldıracaklar muhtemelen. Ben burada diyorum ki kişi olarak ele alıyorum. Gelin beni tutuklayın. Hiç Yargıtay'a şuna buna gerek yok. Eğer Kürt sorunu çözülecekse, ölümler duracaksa hergün gerilla, asker cenazeleri bu ülkeye gelmeyecekse, Kürt halkı özgürlüğüne kavuşacaksa, Kürtler anadilinde eğitim istediği için terörist ilan edilmeyecekse, Kürtler kendi kendini yönetme hakkına sahip olacaklarsa bir dakika durmasına gerek yok. Hatta başbakan hakimini savcısını göndermesine gerek yok kendisi gelsin. Gelsin ben hazırım. Ama bu meselenin böyle çözülmeyeceğini herkes görüyor yani" diye konuştu.

"HUKUK DIŞI"

Sabahat Tuncel'e sahip çıktıklarını söyleyen İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de kararın hukuk dışı olduğunu söyledi. Sebahat Tuncel'in avukatı Ercan Kanar da kararın siyasi olduğunu savunarak, kararı temyiz edeceklerini, iç hukuk yollarının kapanması halinde de AİHM başvuracaklarını ifade etti. 

Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,489 µs