En Sıcak Konular

Kırgızistan'da eski KKTC Temsilcisi gözaltına alındı

19 Eylül 2012 16:27 tsi
Kırgızistan polisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Kırgızistan Temsilcisi Prof. Dr. Erhan Arıklı'yı, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin talebi üzerine gözaltına aldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İnterpol tarafından aranan 1962 doğumlu Kuzey Kıbrıs vatandaşı Erhan Arıklı'nın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Manas Uluslararası havalimanında yakalanan ve üzerinde süresi geçmiş KKTC'ye ait diplomatik pasaportun bulunduğu belirtilen Arıklı'nın Bişkek Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulduğu ifade edildi.

Rum yönetimi, Ağustos 1996'da Gazimağusa yakınlarındaki Derinya'da Rum motosikletlilerin sınır delme girişiminde çıkan olaylarda ve bayrak direğine tırmanarak Türk Bayrağı'nı indirmeye çalışan; Tasos İsak ve Solomon Solomo adlı iki Rum'un öldürülmesinden "sorumlu" olarak, başta dönemin Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı ve başka üst düzey yöneticilerle birlikte Erhan Arıklı'nın ismini İnterpol'e bildirmişti.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Behzat Erten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sözkonusu suçlamanın gerçekle hiç bir ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Erten, Rum tarafının talebi üzerine Arıklı'nın dost ve kardeş ülke Kırgızistan'da gözaltına alınmış olmasının bu ülkede yaşayan Türkler arasında üzüntü ile karşılandığını kaydetti.

Rum tarafına iadesine ilçe Sverdlovsk mahkemesinin bakması planlanan Arıklı, 1997 yılında KKTC'nin Kırgızistan'daki Ekonomi Temsilciliği görevinde bulunmuştu.AA



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,946 µs