En Sıcak Konular

Miroğlu: Ordu PKK'ya değil kendiyle mücadele etmeli

19 Eylül 2012 14:05 tsi
Hafta sonu 8 polisin dün de 10 askerin şehit olduğu Bingöl'deki PKK saldırısında kafa kurcalayan çok soru var. Bunlardan en can alıcı olanı da şu: PKK bu eylemleri tek başına mı yapıyor?

Kürt kimliğiyle de tanınan gazeteci-yazar Orhan Miroğlu öncelikle herkesin merak ettiği basit soruyu sordu: “Bingöl'de yapılan son saldırıda vahim olan bir durum var: Nasıl oluyor da sivil kıyafetli 200 asker, yeteri kadar güvenlik önlemi almadan nasıl yola çıkartılıyor?”

PKK'nın neden Bingöl'ü seçtiğinin iyi bir şekilde irdelenmesi gerektiğini savunan Miroğlu, devletin Eşref Bitlis olayını, 33 askerin şehit edilmesini, Turgut Özal'la başlayan sürecin neden sekteye uğradığını yeteri kadar araştırmadığını iddia etti.

PKK'nın bu eylemleri tek başına gerçekleştiremeyeceğini, ordu içerisinden destek aldığını söyleyen Miroğlu'ya göre AK Parti Hükümeti'ni devirmeye çalışan Ergenekon hala iş başında.

Haber7.com'a özel açıklamalarda bulunan Orhan Miroğlu, ordunun PKK'yla değil kendisiyle mücadele etmesi gerektiğini belirtti. İşte Miroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

SORUMLULAR NEDEN İSTİFA ETMİYOR?

PKK'nın saldırıda kullandığı ağır silahlar güpegündüz nasıl oraya geldi? İranlılar mı o silahları getirdi yoksa Baascılar mı? Bu ordunun 200 askeri güvenli bir şekilde sevk edecek gücü hiç yok mu? Bu askerleri helikopterlerle taşımak çok mu zor? Uludere'deki olay, Afyonkarahisar'daki patlama ve son günlerde hemen hemen her gün şehit verdiğimiz PKK'nın saldırılarından sonra neden hiçbir komutan istifa etmiyor? Bir komutanın ya da generalin kendi içerisinde hesaplaşarak onur bir şekilde istifa etmesi gerekmiyor mu?

PKK ETNİK SAVAŞ ÇIKARTMAK İSTİYOR

PKK'nın ne yapmak istediğini çok iyi biliyoruz. PKK bu ülkeyi kuşatmak isteyen güçlerle işbirliğine girerek öncelikli olarak AK Parti Hükümeti'ni devirmek, sonra da bu ülkede etnik savaş çıkartmak istiyor. Bu zemini oluşturmaya çalışan PKK'ya karşı hangi yöntemlerle, araçlarla mücadele ediyor? Daha önce 33 şehidin verildiği Bingöl'den Elazığ'a giderken, bölgede görev yapan üst düzey komutanlar “33 Şehit Anıtı”nı görüp de hiç mi geçmişte yapılan hataları hatırlamazlar?

SALDIRININ ARDINDA ERGENEKON MU VAR?

Geçtiğimiz hafta sonu yine aynı bölgede 8 polisimizin şehit olduğu ve pervasızca çatışmaların yaşandığı Bingöl'de 200 sivil askeri otobüslerle taşımak bir iç ihanettir. Bunun başka açıklaması yok. Bu olaydan sorumlu olan komutanların, Türkiye'ye hesap vermesi gerekiyor. Bu komutanların geçmişini araştırılarak Ergenekoncu, Balyozcu ya da darbeci mi olduklarının incelenmesi lazım. PKK'ya yarayan işler yapan ve PKK ile işbirliği yapanların kim olduğunu bu halkın bilmesi şart. Böyle pervasızca hareket ettiğimiz sürece daha çok 200 askerimiz 500 polisimiz hayatını kaybeder. Bunun artık siyasetle açıklanacak bir hali kalmadı. Türk Silahlı Kuvvetleri, kendi iç ihanet mekanizmasını deşifrasyonunu sağlamadığı sürece bu tür eylemler devam edecek.

“ORDU PKK İLE DEĞİL KENDİYLE MÜCADELE ETMELİ”

Kan gölüne dönen bu ülkede ne Anayasa olur ne de demokratikleşme için hiçbir hükümetin cesaretli adım atması söz konusu olur. Halkın bir mafya liderini ne kadar tanıması gerekiyorsa, bu askerlerin şehit olmasına sebep olan komutanları da tanımamız lazım. PKK'yla mücadeleden önce ordunun kendi içerisinde bu mücadeleyi vermesi gerekiyor.

ERGENEKON MEKANİZMASI İŞBAŞINDA

Silivri'ye gönderilen 3-5 komutandan sonra Ergenekon bittiğini zannediyoruz? Hayır, efendim Ergenekon süreci hala devam ediyor. 90'lı yıllardaki mekanizmanın 2012'de de sürdüğünü Hükümet'in görmesi lazım. Hükümeti zaman zaman eleştirelim ama ortadaki büyük ihaneti de görelim. Bölgede görev almış binbaşı, albay ya da general rütbesindeki bir komutan, kesinlikle ve kesinlikle o 200 askeri ölüme gönderdiğinin farkında olmaması mümkün değil. Buna kimseyi inandıramazsınız. Bu bir görev ihmali olamaz.

KÜRT ERGENEKONU DOSYASI AÇILMALI

Bunları söyleye söyleye dilimizde tüy kalmadı. Elinizdeki Kürt Ergenekon'u dosyasını artık açın. Her gün şehit verdiğimiz bu zavallı insanların aileleriyle bu bilgileri paylaşın. Paylaşın ki, Kürtler ve Türkler omuz omuza bir arada durabilsin. Fırat'ın öte tarafındaki Ergenekon'u Kürt halkına izah ettin mi? Bunun için iki generali tutuklayıp içeri attın mı? Bu sorulara cevap bulamıyorsak Kürtlerin PKK'ya tepki koymasını da beklememeliyiz.

PKK EYLEMLERİ TEK BAŞINA YAPMIYOR

Türkiye'yi dar etmeye çalışan, bu iktidarın önüne kan koymaya hazır vaziyette olan komutanlar var. PKK bu eylemlerini tek başına gerçekleştirmiyor, o kadro içerisinde PKK'nın eylemlerini kolaylaştıran bir merkez var ve bu merkez AK Parti hükümetince soruşturulmazsa bu eylemler böylece devam edecek.

Kaynak: Haber7



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,092 µs