En Sıcak Konular

Hamzaçebi'den Davutoğlu'na tepki!

19 Eylül 2012 14:01 tsi
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'ulusçuluk' ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Artan terör saldırılarını değerlendiren Hamzaçebi, "Son 30 yılın en şiddetli terör olaylarının yaşandığı bir süreçteyiz. Gün geçmiyor ki, Güneydoğu'dan şehit haberi gelmesin" diyerek, her şehit haberinin ardından güvenlik zirvesinin toplandığını fakat milletin bu zirvelerden bıktığını söyledi.

"DAVUTOĞLU, AK PARTİ'NİN NİYETİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR"

Davutoğlu'nun bir gazeteye verdiği mülakatta "Ulusçuluk'la hesaplaşma vakti" geldi şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Hamzaçebi, AK Parti'nin bağımsız bir dış politikası bulunmadığını iddia etti. AK Parti'nin her fırsatta Cumhuriyet'le, ulus-devletle hesaplaşma içinde olduğunu kaydeden Hamzaçebi, "Davutoğlu'nun 'Ulusçulukla hesaplaşma vakti gelmiştir' şeklindeki açıklaması AK Parti'nin niyetini açıkça ortaya koymuştur" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanı'nın, hiçbir Başbakan'ın söylemediği şeyleri söylediğini ve Başbakan Erdoğan'ın bile söylemediği ölçüde AK Parti'nin niyetini ortaya koyduğunu belirten Hamzaçebi, "Davutoğlu, Türkiye yeni Kürt sorununu nasıl çözecek sorusuna karşı gerekli açıklamayı yapmıştır" diyerek göndermede bulundu.
Davutoğlu'nun açıklamaları için, "'Yani ulus-devleti parçalamalıyız' diy
or Davutoğlu. Bu açık ve nettir" diyen Hamzaçebi, "Davutoğlu bu açıklamalarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturmayı hak etmiyor. O koltuk Sayın Davutoğlu'na yakışmıyor. Daha doğrusu Sayın Davutoğlu o koltuğa yakışmıyor" şeklinde konuştu.

"OSLO'DAKİ MUTABAKATIN NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Davutoğlu'nun 'ulusçuluk' ile ilgili açıklamalarını baz alarak CHP'nin gündeme getirdiği Oslo'daki mutabakatın ne kadar doğru olduğunun anlaşıldığını kaydederek, "Sayın Başbakan diyor ki, 'altında bizim imzamız yok.' Yani bu şu demektir; 'bütün bunları biz konuştuk, AK Parti ile PKK arasında konuştuk ama bu imzalanmamıştır.' Belki imzalanmak için başka bir zaman beklenmektedir" dedi.

"BDP, TERÖRÜ NET BİR DİLLE REDDETSİN"

Hamzaçebi, açıklamalarının son kısmında ise BDP'ye bir çağrıda bulundu. BDP'nin terör örgütü ile arasına mesafe koymasını ve terörü açık bir dille reddetmesini tavsiye eden Hamzaçebi, "Terör hiçbir politikanın aracı olarak kullanılamaz. Terörü vasıta kılan kimlik politikalarının başarılı olma şansı yoktur. Terörü araç olarak kullanan bütün politikalar milletten dönmeye muhtaçtır" diye konuştu.



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,909 µs