En Sıcak Konular

Teröre karşı ortak tavır çağrısı!

19 Eylül 2012 13:49 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dünyanın teröre karşı ortak tavır çağrısında bulundu.

"Romanlar 2012 Beyoğlu" çalıştayı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terör olaylarına değinerek, "Terörün dini mezhebi vatanı milleti olmaz. Irkçı ve bölücü terör, ölüm mekanizmasına dönüşüyor. PKK terör örgütü bunun somut örneği. Teröre karşı ırkçılığa karşı insanları yok edenlere karşı ortak tavır dünyanın huzuru barışı için şarttır. Gelinen noktada artık insanların 'banane' lüksü kalmamıştır. Nerede ırkçılık ve terör varsa kimden gelir kime yönelirse yönelsin bütün insanlığın ortak hareket etmesi gerek" dedi.

Konuşmasında etnik ayrımcılığa karşı tüm dünyanın ortak tavır alması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "Ülkelerin bazılarında hayatın her alanında romanlara devlet destekli bir ayrımcılık yapıldığını görüyoruz. Yanlış sona erdirilmeli durdurulmalı doğru olan yapılmalı. Hepimizin Allahın kuluyuz. Kimsenin farkı ve üstünlüğü yoktur. Bunun kabul edilmesi gerek ve politikalar buna göre oluşturulmalı" diye konuştu.
Roman vatandaşların varlığının dünyanın bir çok ülkesinde görmezden gelindiğine dikkat çeken Bozdağ, "Soykırım konuşulduğu zaman herkes Yahudi soykırımından bahsediyor. Romanlar soykırıma uğrayınca bundan bahseden yok. Bu noktada birilerinin yok saymasından kaynaklanan ırkçı yaklaşımdır. Yeni dalgalar yeni ırkçılıklar dünyanın başını tehlikeye sokacak gibi gözüküyor. Türkiye'de yaşayan roman kardeşlerimiz için geçmişte sıkıntılar oldu. Türkiye'de bir ilk bir araya geldi başbakanımızla. Hepsi temizlendi. Kardeşlerimiz i stemediği hiçbir kelime mevzuatta yer almamaktadır. Kültürle farklılıklar zafiyet değil bir güç kaynağı ve zenginliktir. Benim farklılığım varsa bunu yaşıyorsam başkasını hoşgörüne ihtiyaç duymamalı" ifadelerini kullandı.



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,905 µs