En Sıcak Konular

Rus lider ABD'yi çok kızdırdı

19 Eylül 2012 13:29 tsi
Rus lider ABD'yi çok kızdırdı Kommersant gazetesinde bugün çıkan habere göre Amerika Birleşik Devletleri, Rusya Komünist Partisi Başkanı Gennadiy Zyuganov’un Twitter’deki yazısına öfkeli ve bu yazıyı Libya’da ölen Amerikan Büyükelçisi Christopher Stevens’in anısına hakaret olarak kabu

Zyuganov, bloğunda şu sözlerine yer verdi: “Amerika’nın Libya Büyükelçisi bir köpek gibi öldürüldü. O, Libya “Devrimi”nin başuzmanıydı. O, ektiğini biçti.” Rusya Komünist Partisi ofisinde, Twitter’deki yazıların basın sorumlusu Denis Parfenov’un yerleştirdiği ifade edildi.

Parfenov ise sadece Rusya Komünist Partisi liderinin dikte ettiğini eklediğini açıkladı.

Kommersant’a göre komüniste verilecek cezanın ne kadar olacağı, Beyaz Saray’ın başına geçecek kişinin kim olacağına bağlıdır.

Seçimlerde Mitt Romney’in başarılı olması durumunda Zyuganov’u Washington ile ilişkilerin tamamen kopması bekliyor. Cumhuriyetçinin etrafında, Amerika dış politikasında değişiklikler yapmakta kararlı ve eskisi gibi daha sert olmasını isteyen birçok kişi bulunuyor.

Barack Obama’nın kazanması durumunda da herşeye rağmen yaptırımlar gelecek. Şu anda ise seçim kampanyası sırasında bu bilginin sakıncalı olduğu düşünüldüğü için bu sorun tırmandırılmıyor.

Gennadiy Zyuganov, Rusya Federasyonu Komünist Partisi Merkez Komitesi Başkanı’dır. Dört defa Devlet Başkanlığı seçimlerine katıldı (2. tura çıktığı 1996 yılı, 2000, 2008 ve 2012 yıllarda), her seferinde ikinci sırada yer aldı.

Ancak, bugün, İtar Tass ajansının bildirdiğine göre Rusya Komünist Partisi lideri Gennadiy Zyuganov, Moskova’da gazetecilere verdiği demeçte, onun ABD Libya Büyükelçisi ile ilgili sözlerinin, yardımcıları tarafından bağlam dışında kullanıldığını ve çarpıtılarak değiştirildiğini belirtti. O, konuşmasında geçen “yolda, bir köpek gibi öldürüldü ve bu tüm dünyaya gösterildi” sözlerinin, İslam'ın kural ve geleneklerinin ihlal edildiği Muammer Kaddafi'nin öldürülmesi olayı ile ilgili olduğunu açıkladı. Zyuganov, Kaddafi yönetimine karşı savaşı organize eden büyükelçinin ise sadece onun kaderini tekrarladığını ekledi.



Bu haber 1,161 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs