En Sıcak Konular

Terör örgütünün çirkin yüzü

19 Eylül 2012 10:25 tsi
Terör örgütünün çirkin yüzü
KCK, sokak eylemleri için zerdüşt mesajlarıyla fitre toplamış.

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde barındıran terör örgütü KCK'nın, sokak eylemlerini finanse etmek için vatandaşlardan zerdüşt mesajlı fitre, nevruz davetiyeleriyle konser bileti adı altında para topladığı ortaya çıktı.

Terör örgütünün, topladığı bu paraları, sokak eylemleri yapmaları için şehir merkezlerindeki sözde gençlik örgütlenmesine aktardığı belirtiliyor.

Terör örgütü KCK'nın Diyarbakır Bağlar kent meclisi yapılanmasıyla ilgili davanın iddianamesinde çarpıcı bilgiler yer alıyor. 47'si tutuklu, 95 sanık ile ilgili iddianamede, terör örgütünün sokak eylemlerini nasıl organize ettiği anlatılıyor. Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede, sözde kent meclislerinin 45 günde bir toplandığı, altı ayda bir ara dönem toplantısı yaptığı belirtiliyor. Sözde meclisin yılda bir mahalle konferansı ile kendini yenilediği vurgulanan iddianamede, sözde kent meclislerinin en önemli amacının 'toplumda etnik kimlik üzerinden örgütsel gücü muhafaza etmek' olduğu öne sürülüyor.

İddianamede, sokak eylemlerinin finans kaynaklarıyla ilgili olarak da ilginç bilgiler yer alıyor. Buna göre, terör örgütü KCK, eylemlere finans kaynağı temin etmek için her yolu denemiş. Bu amaçla, konser ve eğlence gibi organizasyonla para toplama amacıyla biletler satılmış. Terör örgütü, özellikle Ramazan ayında hazırladıkları zarflar aracılığı ile fitre ve zekât paralarını toplamış. Terör örgütünün, düzenlediği konserlerde Diyarbakır'da bulunan belediyelerden ve BDP'den de yardım aldığı ileri sürülüyor. İddianameye göre, para toplama işini terör örgütü adına sözde mahalle yürütmeleri ve alan sorumluları yapıyor. Toplanan paralar, BDP'nin saymanına teslim ediliyor. Söz konusu paralardan sözde mahalle meclisi yürütmesine yüzde yirmi beş oranında pay veriliyor. Kalan paranın yüzde yirmi beşi de parti ilçe saymanına, kalan yüzde elli pay ise sözde il kent konseyine teslim ediliyor. Bu paralar, cezaevinde bulunan örgüt mensuplarının ihtiyaçları ve sözde 'değer aile' olarak nitelendirdikleri terör örgütü PKK'lıların aileleri için kullanılıyor.

ZERDÜŞT MESAJLI DAVETİYELER 10 TL'DEN SATILMIŞ

Ayrıca, Nevruz kutlamalarından önce de terör örgütü KCK bünyesindeki il kent konseyi tarafından 'Türkçe-Kürtçe' olarak bastırılan Nevruz kartlarının tanesinin 10 TL karşılığında halka satıldığı ifade ediliyor. Davetiyenin üzerinde Kürtçe 'Med toprağının çocukları, yaşlı Zerdüşt'ün torunları Nevruz'a gelin' mesajının yazıldığı ve arkasında BDP Diyarbakır İl Başkanlığı mührünün olduğu vurgulanıyor.

Bu şekilde elde edilen paraların bir kısmının, eylemlerde kullanılan malzemelerin (molotof, havai fişek, el yapımı bomba) temininde harcandığı iddia ediliyor. Kent meclisi ve mahalle yapılanması içerisinde faaliyet yürüten şahısların ihtiyaçları da yine bu paralardan karşılanıyor. Terör örgütü üyelerinin kaldıkları evlerin kiraları, kişisel harcamaları, faaliyetleri için ihtiyaç duydukları malzemeleri toplanan paralarla temin edilmiş. Davanın gizli tanıklarından 'Kar', 2011 yılında Ramazan ayında kent meclisi tarafından, üzerinde sadece rakam bulunan, sayısını tam olarak bilmediği binlerce sarı zarfın dağıtıldığını ifade ediyor. Bu zarfların, il kent konseyinden belirli sayılarda ilçe kent konseylerine ve sorumlulara dağıtılarak fitre adı altında para toplandığını kaydeden Kar, "Bu zarflarla toplanan paralar BDP saymanı olan E.A.'ya teslim edilirdi." dedi.

KCK 'YARDIM KUMBARASI' HAZIRLAMIŞ

İddianamede, terör örgütü KCK'nın finans sağlamak için 'kumbara' yöntemine de başvurduğu belirtiliyor. Terör örgütü KCK'nın sözde il kent konseyi tarafından yaptırılarak ilçe yürütmesine verilen kumbaraların esnaflara dağıtılması talimatı verildiği vurgulanıyor.

cihan



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,208 µs