En Sıcak Konular

'PKK ölümlerden nemalanıyor'

19 Eylül 2012 10:10 tsi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terör örgütü PKK'nın Bingöl'de düzenlediği saldırı sonrasında içinin yandığını söyledi. Terör örgütünün, bu saldırılarla Doğu ve Güneydoğu'yu kan ve gözyaşına boğmaya çalıştığın ifade eden Eker, terör örgüt

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Hizmet Binası ve Kalite Teknoloji Laboratuvarı açılış töreni için Diyarbakır'a geldi. Açılış töreni öncesinde konuşan Bakan Eker, Bingöl'de terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırı sonucu hayatlarını yitiren 7 şehidin acısını yüreğinde hissettiğini ifade etti.

Bu olaydan birkaç gün önce, Bingöl'de düzenlenen saldırıda Liceli polis memurunun cenazesine katıldığını belirten Eker, "Onun üzüntüsünü yaşarken, bugün Bingöl Solhan'da saldırıya uğrayan ve maalesef şu an itibari ile 7 kardeşimizin hayatını kaybettiğini duyduk. Allah'tan rahmet diliyorum şehitlerimize. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu. Terör örgütü PKK'nın, Doğu ve Güneydoğu'yu kan ve gözyaşına boğmaya çalıştığını kaydeden Eker, terör örgütüne inat hayata ve umuda sarılarak, bölgenin kalkınmasına yönelik yatırımlara devam edeceklerini aktardı.

Terör örgütünün Türkiye'de Kürtlerin hak ve özgürlükleri için çalışmadığını, aksine kendi politik çıkarlarına hizmet ettiğini belirten Eker, terör örgütü PKK'nın bir takım karanlık güçlerin taşeronluğunu yaparak, çeşitli cinayetlere imza attığını dile getirdi. Bakan Eker, şöyle dedi: "Ama biz hükümet olarak milletimizin Kürdü ile Türkü ile bütün vatandaşlarımızın arzusu, isteği doğrultusunda hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Bugün onlar saldırıyor. Masum canlara kıyıyorlar silahsız insanlara havanlarla saldırıyorlar. Sivil insanlara saldırıyorlar. İçimiz yanıyor ama çabalarımızı, çalışmalarımızı bu milletin refahı için sürdüreceğiz. Kalkınma hamlemizden geri durmayacağız. Ama bunları bütün vatandaşlarımıza anlatacağız. Bizim ne kadar hayattan yana olduğumuzu, bizim ne kadar umuttan yana olduğumuzu, onların da ne kadar ölümden, öldürmeden yana olduğunu vatandaşlarımıza anlatacağız."

Bölgedeki bütün sivil toplum kuruluşlarına görev düştüğünü kaydeden Eker, terör örgütünün yatırımları engellemek için elinden geleni yaptığını ifade etti. Eker, bunun için halkın hep birlikte ses çıkarması gerektiğini dile getirdi. Bakan Eker, Türklerin ve Kürtlerin meşru hak ve özgürlükleri için ellerinden geleni yaptıklarını, bunun haricinde kimsenin bunu sağlamayacağını kaydetti.

Türkiye'de masum insanları katlederek, bir hak arama yolunun bulunmayacağını aktaran Bakan Eker, terör örgütü PKK'nın hak ve özgülüklerle ilgili bir derdi olmadığını dile getirerek, "Kimin öldürüldüğü de onların umuru değil. Türk, Kürt onlar için fark etmez. Daha çok ölünce onlar bundan nemalanmaya başlıyor. O kadar nekrofil, bu kadar gözü dönmüş, ölü seven bir zihniyet. Bu zihniyetin ne Türkiye'deki Kürtlere, ne insanlığa verebileceği hiçbir olumlu şey yok. Bunu hepimizin, vatandaşlarımızın çok iyi bilmesi gerekiyor. Çünkü zihin gerisi karanlık. Kime, neye hizmet ediyor karanlık." diye konuştu.

Bakan Eker, konuşmasının ardından, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Hizmet Binası ve Kalite Teknoloji Laboratuvarı'nın açılışını yaptı.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,279 µs