En Sıcak Konular

Gürcistan, askeri operasyona hazırlanıyor

19 Eylül 2012 10:10 tsi
Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya lideri Leonid Tibilov, Tiflis'in sınır bölgesinde kapsamlı bir askeri operasyon için hazırlık yaptığını iddia etti.

Tişinvali'de Cenevre müzakere grubu eş başkanı ile görüşmesinde açıklamada bulunan Tibilov, "Gürcistan'ın mevcut niyetleri ile ilgili çok ciddi bilgiler elde ettik. Leningori bölgesinde Gürcü Savunma Bakanlığı barınaklar inşa ediyor. Küçük çaplı silah depolamak için sınırdaki Gürcü köylerinde çalışmalar var." dedi.

Güney Osetya'nın tek taraflı olarak bağımsızlığını ilanının 22. yılına girdiklerini hatırlatan Tibilov, "Tüm bu dönemde komşularımızla iyi ilişkiler içinde olma prensibinde hareket ettik. Biz her zaman barışa saygı gösterdik." şeklinde konuştu.

Bugün silahların konuşması zamanı olmadığına değinen Güney Osetya lideri, "Gürcistan tarafından yapılacak muhtemel bir provokasyonun sorumlusu yönetim olur." suçlamasında bulundu.

Cenevre'de başlayan barış sürecinin devam etmek zorunda olduğuna değinen Tibiliov, delegasyon başkanı Philippe Lefort'a teşekkür etti. Gürcü nüfusun yoğunlukta yaşadığı Zardinatkari kasabasındaki gelişmeleri değerlendiren Güney Osetya lideri, "Burada Gürcü ve Oset nüfus yaşıyor. Yüzde 30-40 Oset nüfus var. Onların kasabası 2008 savaşında yıkıldı. Şimdi bu insanlar göçmen durumunda. Tiflis yönetimi çözüme yanaşmıyor." bilgisini aktardı.

Cenevre delegasyonu kayıp insanlarla ilgili konuyu da ele aldı. Güney Osetya yönetimi kayıpların bulunması için tüm çalışmaların sürdüğüne değindi.

Ağustos 2008'de Rusya ile Gürcistan arasında gerçekleşen 5 günlük savaşında ardından Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgeleri Güney Osetya ve Abhazya bağımsızlıklarını ilan etmişti. Rusya'nın tanıdığı bölgelerler ilgili henüz barış anlaşması imzalanabilmiş değil. ABD ve AB ülkeleri Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek veriyor.

cihan

Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs