En Sıcak Konular

Vali Mutlu'nun 3 büyük hayali

19 Eylül 2012 10:03 tsi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, internet medyası çalışanlarıyla bir araya geldi. Vali Mutlu, İstanbul'da depremden eğitime, trafikten güvenliğe kadar birçok konuda gazetecilere bilgi verdi.

Florya'da internet gazetecileriyle kahvaltılı toplantıda buluşan Mutlu, İstanbul'la ilgili gelen sorulara tek tek yanıt verdi.

Valilik koltuğunda ikinci yılını doldurduğunu söyleyen Hüseyin Avni Mutlu, marka şehir anlamında İstanbul'un çok konuda diğer şehirlerden standardını yüksek tutmaya çalıştıklarını söylerken, depreme karşı hazırlıkta, eğitim çalışmalarında ve trafik sorununu en az indirgediğinde, bu şehirden gönlü rahat ayrılacağını söyledi.

‘DEPREME HAZIRLIK EN HASSAS ÇALIŞMA ALANIM'
Deprem ve afetlere karşı sorunları çözme yolunda ciddi adımlar attıklarını da belirten Vali Mutlu ‘İstanbul'dan ayrılırken deprem ve afetlere karşı hazırlık seviyesini en üste taşıdım diyerek ayrılırsam bu şehri gönül rahatlığıyla bırakabilirim' dedi.

Valilik olarak en iyi yaptıklarının, devlet kaynaklarını en iyi şekilde kullandıkları olduğunu belirten Mutlu, ‘Depreme karşı, okullarda eğitim gören çocuklarımıza iyi ve sağlam bir bina, hastalarımızın tedavilerini gördükleri sağlam hastanelerde kalabilmeleri için çalışıyoruz. Bunlar benim İstanbul'da en hassasiyet gösterdiğim iki konu' dedi.

İSTANBUL TRAFİĞİ
Şehirde trafik sorunun en önemli konuların başında olduğunu dile getiren Mutlu şunları söyledi: Şüphesiz insanın en değerli varlığı zamanı. Bu varlığını trafikte harcamalarına razı olamayız. İstanbul'da trafikte ciddi hizmetlerimiz oldu, oluyor. Marmaray'la birlikte tüp geçit, tüneller ve 3. Köprü tamamlandığında ciddi bir rahatlama olacağı kanaatindeyim.

Başbakan Erdoğan'ın da üzerinde durduğu park sorunu konusunda da konuşan Vali Mutlu, ‘Başbakanımızın da bu konuda talimatları oldu. Bu sorunu en kısa sürede çözme noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz' dedi.

YENİ EĞİTİM YILI
İstanbul'da 2 milyon 600 bin öğrenci ile 110 bin öğretmenin, eğitim-öğretim yılına başladığını belirten Vali, bu sayının birçok Anadolu kentinin nüfusundan çok daha fazla olduğunu söyledi. Mutlu, Türkiye'de eğitim standardının her geçen yıl oldukça arttığını, zorunlu eğitim yılının 12 yıla çıkarılmasının da Türkiye'nin gelecek 10 ila 20 yılını etkileyecek bir adım olduğunu belirtti.

Mutlu şunları söyledi: Yeni eğitim sistemiyle eğitimli insan gücüne sahip olacağız. Bu adım önümüzdeki 10-20 yılı etkileyecek. Bu sayede derslik sayılarımızı arttırıyoruz. İstanbul'da geçen yıla oranla, yüzde 10 derslik sayısını arttırdık.  49 bin derslik sayısını 4 bin 900 daha fazlalaştırdık. Bunun 2 bin 600'ünü mevcut okullardaki alanlardan kazandık. Kütüphane ve laboratuvarlara dokunmadık. Bazı büyük ve kullanılmayan alanlardan derslik yaptık. İstanbul'un marka değerine eğitimi de eklemeliyiz. Daha eğitimli bir İstanbul ortaya çıkarmalıyız.

FATİH'TE VATANDAŞI DÖVEN DAYAKÇI POLİSLERİN AKIBETİ NE OLDU?
Polis teşkilatının artık çok değiştiğini belirten Hüseyin Avni Mutlu, bazen istenmeyen olayların yaşandığını söyledi. Mutlu, ‘Fatih'teki dayak görüntüleri görmek istemediğimiz bir olaydı. Bazı iddialar var. Polis haklı da olsa böyle bir yönteme başvurmamalı. Devlet-polis haklı kalmak zorunda. Haklı olmak başka şey haklı kalmak daha başka bir olay. O polislerle ilgili adli takip sürüyor. ‘ dedi.

İSTANBUL'A GÖÇ SORUN DEĞİL
Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'un geçen yıl 360 bin arttığını söyleyen Mutlu, bu rakamın bir sorun değil aksine İstanbul'un beslenmesi için bir avantaj olduğunu iddia etti.

360 bin artışın 160 bininin doğumdan 200 bininin de göçlerden olduğun söyleyen Mutlu, ‘Bu rakam İstanbul'u sıkıntıya sokmaz aksine şehrin beslenmesini sağlar. Buraya gelen nüfus, burada kendilerine yer olduğunu düşünüp gelen nüfus. Yani İstanbul bu nüfusu kaldırıyor. Sağlık ve eğitim yatırımlarıyla bu göçleri kontrol altına alıyoruz. Şehir artık çarpık yapısından çok uzak' dedi.

İSTANBUL'UN YÜKÜ HAFİFLİYOR
Anadolu kentlerinden Gaziantep, Adana, Kayseri ve Konya gibi sanayileşmiş şehirlerin, eski yıllara oranla, İstanbul'a gelen göçleri hafiflettiğini belirten Vali Mutlu, ‘İstanbul'a herkes için iş için gelmiyor. Anadolu'da sanayileşmiş bu kentler İstanbul'un yükünü alıyor. Bu şehirlerde, Anadolu insanına yen iş kapıları açılmış durumda' dedi.

TWİTTER'A ALIŞIYORUM
Sosyal medyaya alışmaya çalıştığını da söyleyen Mutlu, ‘Twitter hesabım var. Fırsat buldukça bakıyorum. Ama henüz alışamadım çok aktif değilim' dedi.

HABER 7



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,913 µs