iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Trilyon karat: Hangi ülkeleri vuracak?..

19 Eylül 2012 09:59 tsi
Trilyon karat: Hangi ülkeleri vuracak?.. 3 bin yıllık Rus elması rezervi kime karşı? iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Eğer bu iddia doğruysa, yani Rusya gerçekten de dünyanın 3 bin yıllık elmas ihtiyacını karşılayacak bir maden yatağı bulduysa.. Daha doğrusu bu zaten vardı da şimdi ortaya çıkardıysa.. Yeni bir ekonomik düzenle karşı karşıyayız anlamına geliyor bu.

Habere göre, “Rusya önümüzdeki 3 bin yıl boyunca dünyanın elmas ihtiyacını karşılayacak ‘trilyonlarca karat elmas yatağı’ bulduklarını açıkladı.” İddiaya göre Moskova bu madenden ta 1970’li yıllardan beri haberdardı. Fakat ekonomik saiklerle gizledi.

Dünya rezervinin 10 katından fazlası anlamına gelen bu rezervin elmas ölçüsüyle ifadesi, “trilyonlarca karat” demek. Üstelik kalitesi de yüksek.

Peki bu devasa ekonomik madenin bulunması (iddiası) hangi ülkeleri ciddi biçimde tehtid ediyor. Çünkü elmas küresel çapta bir pazar oluşturuyor ve tıpkı meşhur “Kanlı Elmas” filminden anımsanacağı gibi savaşlar, ülkeler, uluslararası şirketler, siyasi iktidarlar vet tabii büyük para barındırıyor.

Bu pazarın anlaşılması için şu küçük yol yardımcı olabilir; Madenler-elmas ticareti merkezleri-elmas işlemeciliği-perakende satış.

Bu dörtlü ayağın her biri ve hepsi bir çok ülkeye para pompalıyor. Bu pazarın bütünü de işte şöyle bir harita, yani bu yeni açıklamayla ciddi risk altına girecek ülkeler ortaya çıkarıyor.

ABD ama daha çok New York. Bu şehirdeki elmas pazarı Yahudilerin elinde. İsrail-Tel-Aviv, Belçika, Hindistan-Bombay, Tayland-Bangkok, Avustralya (maden), Güney Afrika (Madenler) ve İngiltere! Artı elmas borsaları.

Bu liste içinde; Güney Afrika (maden),  Hindistan (işleme), İsrail (Perakende), Belçika (Uluslararası Pazar) ve İngiltere’yi (Uluslararası Pazar) olarak ayrıca zarar görecek ülkeler olarak da listeleyebiliriz.

Ancak unutulmaması gereken bir nokta var: Rusya da önemli bir elmas üreticisi ve buradan kayba uğrayabilir! Peki niye bu açıklamayı yaptı? Denilenlerden bir tanesi, Avrupa merkezli ekonomik kriz. Doğru mu bilinmez.

Ama bu yeni durumla ilgili önümüzdeki günlerde daha ilginç gelişmeler beklenmeli.

www.iyibilgi.com 



Bu haber 3,433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs