En Sıcak Konular

Putin'den Medvedev'in bakanlarına fırça

19 Eylül 2012 09:56 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de gerçekleşen bütçe toplantısında Başbakan Dmitri Medvedev hükümetinden iki bakanı seçim taahhütlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle fırçaladı.

Rusya başbakanından Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleg Govorun ile İşçi ve Sosyal Hizmetler Bakanı maksim Topilin'in cezalandırılmasını isteyen Putin, Maliye Bakanı'nı da seçim taahhütlerinin yerine getirilmesi için bütçede gerekli önlemleri almadığı gerekçesi ile sert bir dille eleştirdi.

Tüm bakanlarla atamalarla ilgili konunun ele alındığını, ancak bir kısım bakanlıkların bunu yerine getirmediğini kaydeden Putin, "Bölgesel Kalkınma Bakanı Uzak Doğu ve Sibirya bölgesinin kalkınmasına yönelik teşvik paketlerini hazırlamadı. İşçi ve Sosyal Hizmetler Bakanı yüksek okullarda yeni insan kaynakları ile ilgili prensipleri uygulamaya koymadı. Çok çocuklu ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar da sadece kağıtta kaldı..." dedi.

"Görev dağılımı nedeni ile bunu kendim yapmak istemiyorum" ifadesini kullanan Putin, bakanların doğrudan Medvedev'e bağlı olduğunu hatırlattı. Putin, "İki bakanın kınanması konusuna bakıyorum. Kişisel değil. Bunu bilmek istiyorum..." ifadelerini kullandı. Rusya lideri bakanların sorumluluk sahibi olmaları gerektiğini de söyledi.

Ria Novosti'ye açıklamada bulunan Medvedev'in basın danışmanı Natalya Timakova, Rusya başbakanının iki bakanın cezalandırılması konusuna hazırlık yaptığını belirtti.

Rusya lideri 7 Mayıs'ta koltuğuna oturmasından birkaç saat sonra ekonomik gelişme, gelirler, iş piyasasının gelişimi, savunma sanayi, kamu hizmetlerinin gelişimi gibi 13 ayrı alanda karar imzalamıştı. Putin'in seçim taahhüdü anlamına gelen belgeler, bütçeyi fazlası ile zorlayacağı gerekçesi ile bir kısım uzmanlar tarafından eleştiriliyor.

Maliye Bakanı'nın önümüzdeki 3 yılı kapsayan bütçesinde seçim taahhütlerinin yer almamasına da kızan Putin, "Bütçenin temel sorunlarından biri olan emeklilik reformunu dikkate almadan önümüzdeki ve sonraki yılları kapsayan bütçeyi nasıl hazırladınız? Bugün ayın 18'i. Eylül sonuna bu rapor gelecekti. Nerede?" sorusunu yöneltti.

Kendisinin uzun yıllardır başkan olarak görev yaptığını ve şu an karşısında olmayan nice bakanlarla çalıştığını, kabinede yer alanların da bir dönem bakan yardımcıları olduğunu hatırlatan Putin,"Bir konuda bakanlığında uygulanması gerekenlerde başarısızlık olursa, bakan doğrudan sorumlu olmalı... Ortak çalışmalarımızı, atmanız gereken adımları atıp atmadığınızı yakından takip ediyorum." uyarısında bulundu.

cihan


Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs