En Sıcak Konular

İHL ortaokullarına rekor kayıt

19 Eylül 2012 09:50 tsi
Türkiye genelinde 650 imam hatip ortaokulu açıldı ve bu okullara toplam 97 bin öğrenci kayıt yaptırdı

28 Şubat darbesinden 15 yıl sonra yeniden açılan İmam Hatip okullarına velilerin ilgisi büyük. Yeni eğitim döneminde Türkiye genelinde 650 imam hatip ortaokulu açıldı ve bu okullara toplam 97 bin öğrenci kayıt yaptırdı.

28 Şubat darbesinden sonra eğitimde büyük değişimler olurken en büyük sarsıntıyı meslek okulları ve imam hatipler gördü. İmam hatip ve meslek okullarının ortaokulları bölümleri kapatıldı. Lise kısımlarına ise üniversite sınavında katsayı uygulaması getirildi. Öğrencilerin üniversiteye girişi birkaç bölüm dışında imkansız hale geldi. Pekçok okul kapandı ve öğrenci mevcutları büyük oranda düştü. 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim modelinin meclisten geçmesiyle birlikte imam hatiplerin ortaokul kısımları tekrar açıldı.

Kontenjan fazlası talep geldi

Öncesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından kat sayı uygulamasına son verildi. Böylece üniversite giriş sınavlarında puan hesaplamaları diğer okullarla eşit seviyeye getirilerek haksız rekabet ortadan kaldırıldı. Yeni eğitim sistemiyle imam hatiplere eşit rekabet ve orta kısım açma imkanı tanınınca veliler bu okullara ilgisi daha da arttı. Geçen yıla kadar okul müdürleri öğrenci ararken bu yıl ilk defa okullarda kontenjan fazlası talep oldu. Yeni eğitim dönemiyle birlikte Türkiye genelinde 650 imam hatip ortaokulu açılırken bu okullara başvuran öğrenci sayısı ise 97 bin civarında oldu.

Katsayı kararının ardından İmam Hatiplilere bir iyi haber de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Yeni yönetmelikle İHL’lerin amacına ilişkin ifade değiştirilerek “İmam Hatipler hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlık yapar” denildi.

‘HALK, DEMOKRATİK HAKLARINA KAVUŞTU’

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, 28 Şubat darbesi ile eğitimde toplum mühendisliğine girişildiğini belirterek şunları söyledi: “Eğitim alanında yıllardır demokrasinin en büyük özelliği olan düşünce özgürlüğü ve seçebilme özgürlüğünden mahrum bırakılan milletimiz 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle birlikte bu haklarına yeniden kavuşmuş oldu. İmam hatip okulu mezunu olanlar hain, devlet düşmanıymış gibi gösterilmiş; bu ülkenin evladı değilmiş gibi muamele görmüşlerdir. Bugün demokratik haklarına kavuşan milletimiz İmam hatiplere yoğun ilgi gösteriyor.

Buradan insanımızın değerlerini öğrenmeye ne kadar hasret kaldığını görüyoruz. Umarız bundan sonra kimse insanımızın değerlerine ipotek koymaya kalkmaz”

Okullar halkın bir parçası ayrılamaz

Demokratik Eğitimciler Sendikası Gürkan Avcı, da İHH’lara yönelik halkın ilgisinin kayıtlardaortaya çıktığın belirtti. Avcı, velilerin taleplerine göre değerlendirildiğinde İmam Hatip liselerenin halkın bir parçası gibi olduğunhu belirterek, “Buna göre de halkı bu okullardan ayırmamamız gerekiyor. Aslında bu taleplere baktığımızda bir nevi halkın tepkisi olarak da nitelendirebiliriz” diye konuştu.(star) 

Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs