En Sıcak Konular

PKK istihbarat mı aldı?

19 Eylül 2012 08:18 tsi
PKK istihbarat mı aldı? PKK terör örgütü, Elazığ'da bulunan 8. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Kabul ve Toplama Merkezi'nden Van'a doğru hareket eden askeri konvoya saldırdı. Çok gizli tutulan bu asker sevkiyat öncesi, terör örgütü istihbarat mı aldı?

Saldırı, konvoyun seyir halinde olduğu, Bingöl-Muş karayolu üzerindeki Kardeşler Köyü mevkiinde gerçekleşti. 9 askerin şehit olduğu ve uzun namlulu silahlarla roket atarların kullanıldığı saldırıda, 70 asker de yaralandı.

10 zırhlı eşlik ediyordu

Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde 3 otobüs, 2 minibüs ve 10 shortland zırhlı araç olmak üzere 15 araçlık konvoy Elazığ'dan Van'a doğru hareket etti. Güvenlik gerekçeleri nedeniyle Elazığ, askerlerin dağıtımlarında stratejik bir önem taşıyor. Başta Bingöl, Muş, Tunceli ve Van gibi terörün etkili olduğu illere yapılacak asker sevkiyatlarında, askerler önce Elazığ'a geliyor. Elazığ'a bağlı Harput ilçesine sınır bulunan ve 8. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Kabul Toplama Merkezi'nde, askerler belli bir sayıya ulaştığında güvenli nakil için düğmeye basılıyor. “Emniyetli Gün” adı verilen ve tarihi güvenlik sebebiyle hiçkimse ile paylaşılmayan günlerde sivil otobüsler ile nakil gerçekleştiriliyor. Sivil otobüsler ise yapılan ihaleyle belirleniyor.

İstihbarat mı aldılar?

Diğer yandan Elazığ'da bulunan Kabul ve Toplama Merkezi'nden (KTM), askerlerin hangi gün yola çıkacağı, merkezi arayan askerlere dahi güvenlik amacıyla söylenmiyor. Bu durumda ise askeri konvoyun ne zaman yola çıkacağının PKK tarafından bilinmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik güçleri iki ihtimal üzerinde duruyor. İhtimallerden birincisi, Elazığ'daki KTM'nin PKK tarafından gözlenmesi yönünde. Terör örgütünün merkezi gözlemlediği ve ayrılan konvoya bu şekilde tuzak kurmuş olabileceği belirtiliyor. İkinci ihtimal ise PKK terör örgütünün askeri konvoyun yola çıkışıyla ilgili istihbarat almış olabileceği yönünde.

vatan

Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs